CrossCreekRapids

Direktlänk till inlägg 25 juli 2011

Från sporthall till vardagsrum

Av Ingela - 25 juli 2011 22:54

Min bloggfrånvaro ett par dagar har inte berott på semester utan snarare hemmajobb. Nu skulle bara Pionerna ut från inglasningen och en ny bänk behövdes. I mitt inre hade jag sett en hästskoformad rabatt med cafébord inuti för myspys från vår till höst. Blev det så då? Tja, vi började med detta, en gigantisk grön slät yta.

Sen markerade vi mitten och drog med snöre runt, runt med röd markfärg, konstaterade att den blev snudd på liten och gjorde den lite större, diametern blev stadiga fem meter. Sen fram med spaden och kantskära. Ser ut som att ett ufo har landat...

Sen fram med presening och lägga ut.

Funderade lite och insåg att detta skulle inte alls bli bra så bort med skiten och klippa till preseningen i ca 50 cm remsor som lades i kantskärningen.

Sen kom det tunga jobbet, vi har grundat i denna rabatt med halvförmultnad rundbal. De är sjutton inte lätta att ta isär och den "goda" aromen gjorde inte saken roligare.

Ungefär här kom jag då på den briljanta(?) idén om att en armeringsmatta också skulle dit. Då fick Gubben rycka in med svets, cement och lite muskler men bra blev det.

En sak som vi köpte var en jordborr, införskaffa en sådan på Jula för 199:- om ni ska göra fler än ett plinthål för det var helt klart värt det. Tre hål på ca 80 cm tog 10 minuter att göra istället för timmar med spade.

Sen var det dags att gräva ut Pionerna, jag har haft lite ågren för detta då en är sen Jesus gick i kortbyxor och den hade stoooort rotsystem. Kaoset i inglasningen är allt annat än vackert men det löser sig senare.

Växterna har börjat få inta bänken, var till min vän och fixade lite växter, inspiration och ställde lite dumma frågor. Det är ju inte varje dag man anlägger giganter som denna.

Nu är resten av bilderna mörka men ni får stå ut med det ;) Idag skulle det färdigställas och våra vita plastmöbler sen stenåldern var det inte tal om att ha kvar så jag köpte detta lilla bort och fyra stolar. Passade bra i hästskon. Sen blev det ett gäng med sista växter också. 

Sista plantan planterad och sista jordklutten ditlagd, nu är det bara hålla tummen att det fungerar och att de vill växa. 

Växter som hamnat här i är:

Akleja (röd och blå) Alunrot (rödbladig och marmorerad) Iris (blå, vit och rödsvart) Pioner (rosa och vita) Daglilja, Hasselört, Hängstarr, Klematis (södertälje, röd) Fänrikshjärta (vit) Vildvin, Polstjärna, Gullgröna, Praktbetonika, Oktoberstormhatt (blå) och Korsört. 

     

Det blev riktigt bra och i morgon ska jag njuta av min morgonkopp med kaffe här varesig det regnar eller inte.


 
 
katsura

katsura

26 juli 2011 22:24

Vilket jätteprojekt! Det gav mig lite idéer :)Det blev jättefint och jag är säker på att kaffet kommer att smaka extra gott där!

http://katsura.bloggplatsen.se

Ingela

26 juli 2011 22:51

Tack :) Jodå, kaffet smakar mycket bättre där ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 24 januari 2014 19:58

Jag har hämtat en ny(are) bil idag     Min lilla skrutt till Ka var i minsta laget så jag behövde byta upp mig en storlek. Det blev även ett byte från bensin till diesel. Valet blev en Toyotya Yaris. Det var dock inte många "lediga" bilar av den ...

Av Ingela - 17 december 2013 20:47

Nejdå jag är inte bitter. När jag tycker att allting börjar flyta på och livet börjar kännas roligt igen så kommer det bakslag på bakslag. Jag lovar, jag är inte bitter. Det nya jobbet är jättekul men fick inte min tjänstledighet förlängd. Jag ...

Av Ingela - 23 juli 2013 23:09

Den lilla stugan jag har hållit på att renovera är nu klar :) och altanen är klar :) Vad skulle jag då ha den till? Jo, jag har utvidgat mitt sortiment lite med garn. Ha en garnaffär är något jag drömt om länge och nu var det tid att drömma klart o...

Av Ingela - 15 juni 2013 20:45

I växthuset sprutar det fram tomatkart, nu väntar vi bara på solen i några dagar. Här har vi Körsbärstomat "Gardener´s Delight.   Vinbärstomat. Tomaterna blir inte större än en vindruva, knappt.    Ampeltomat F1 "Lizzano"    ...

Av Ingela - 15 juni 2013 20:39

Inne i stugan händer i mycket just nu, det ska byggas lite hyllor och det virket köpte vi idag. Tyvärr öser regnet ner så bygga fick vi lägga ner men jag fick upp gardinerna som är plommonlila och de nya supersöta fönsterlamporna.       Vi tr...

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards