CrossCreekRapids

Alla inlägg den 13 maj 2010

Av Ingela - 13 maj 2010 20:46

Det spritter i mina orkidéer, de har vårkänslor. Min Cattleya acklandiae har i princip stått stilla sen jag köpte den men nu kommer det ett nytt bryt och en massa nya fina rötter. Den var tidigare monterad på bark men då den inte riktigt ville växa fast så fick den hamna i en kruka med lite finare bark och mossa. Tog inte länge förrän den satte fart.

 

Sen har det kommit en Jumellea arachnantha. Den bor i skåpet men är satt i en kruka med EpiWebb. Jag har aldrig tidigare odlat i detta material så vi får se hur det går. Denna blir tydligen ganska maffig efter ett tag så den kommer nog att hamna på golvet i skåpet så småningom.

 


Efter att jag hade sålt min Phalaenopsis Mini Mark så fick jag en plats över, jag lyckades vinna en Phalaenopsis schilleriana x stuartiana (även kallad Phalaenopsis Wiganiae) på en auktion. Den har vackra blad och jag har den i nordvästfönster och hoppas att det kommer att räcka. Den står i ren mossa.

 

Sen fick jag ett erbjudande om en Slc Tropical Pointer och jag kunde inte säga nej då denna har funnits på min önskelista ett bra tag. Jag har planterat den i lite finare orkidékompost med lite vitmossa i. Den står i sydöstfönster.

 

Sen har min blommaskin satt fart igen. Jag trodde att detta var en hybrid då jag inte har en aning om när den är köpt eller var den är köpt men det visade sig vara en Phalaenopsis Splash Dive. Den är ganska misshandlad då all kompost i krukan är borta, får vatten i fat och där står den... men den blommar ändå och växer som ogräs. Vet inte om jag vågar sätta om den efter att den blommat klart, den kommer väl att dö då.

 

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards