CrossCreekRapids

Alla inlägg under januari 2011

Av Ingela - 10 januari 2011 21:01

Att vi har en supertrotsig fyraårig dotter med en hel del skinn på näsan är det nog ingen som har undgått. Tredje världskriget har utspelat sig varje morgon innan vi äntligen tagit oss ut i bilen x antal minuter försenade och stressade. Igår gruvade jag faktiskt lite för denna morgon då vi har sovit länge på morgonen och hon har haft svårt att somna på kvällarna. Tog tjuren vid hornen kl 06 i morse och gick upp för att väcka henne...

Hann bara öppna dörren så kom hon kutandes, "jag ska till dagis idag!". Ner i köket åt frukost utan mankemang, gick på toa och tog av pyjamas och klädde på sig utan rymdäventyr och skrik om trasslande kläder, borstande tänderna utan att smeta ner hela spegeln och jaga katten, klädde på sig ytterkläderna utan att inta maskposition på golvet och gap om overall och skor, gick ut till bilen och satte sig i barnstolen och vrålade "mamma, kom då!". Där stod jag i farstun och försökte desperat plocka upp hakan från golvet samtidigt som jag klädde på mig och raffsade ihop det sista för att försöka hinna ikapp. 

Väl på dagis, 10 minuter för tidigt(!) klädde hon av sig själv utan att kräla runt på pallen och hänga knäveck, fick en kram och så sa hon; "Nu ska mammasol åka på jobbet, hejdå" tog dagisfröken i handen och gick in. Hakan i golvet igen och försöker ta mig ut till bilen utan ramla över den. (hakan alltså) 

Då jag kommer hem kl 18 möts jag av två solstrålar, öhhh, vad har hänt? Jo, Gumman klädde på sig själv utan skrik och krälande på golvet då Gubben hämtar henne, sen hjälper hon till med maten och LYSSNAR! Middagen gick suveränt utan klet och vick på stolen. Sen säger jag att hon ska gå på toa för att göra sig klar för natten. Kissa, tvätta sig, pyjamas och borsta gaddar. Gumman knatar iväg och jag väntar på illvrålet men inget kom... Jag går för att smygkika; hon går på toa, tvättar händerna, tar på sig nattsärken, tar lagom med tandkräm, borstar gaddar och kommer sen till köket. Allt detta utan rymdäventyr, kattjakt, skrik, klet på spegel, spaggetihög och spring. Sen satt jag i soffan då hon lagt sig och fattade ingenting... Jag fattar inget än men njuter av dagen och hoppas den kommer igen inom en snar framtid. Sååå skönt.

Av Ingela - 7 januari 2011 23:09

Nu är mitt googlande, svärande och översättande klart :) Fin blev den och jag kommer nog att göra fler i andra färger för den blev skön. Denna blir en soffsjal då jag gillar att mysa ihop i soffan.

    

Här kommer den svenska beskrivningen:

Utgå från denna "ritning":

Det lilla v:et är fast maska, pricken är luftmaska och korset är stolpe.

Du börjar varv 1 med fyra luftmaskor, stolpe i första luftmaskan, luftmaska , två stolpar sen varv 2... 

Virka hela diagrammet och sen forsätter du med varv 5-16 tills sjalen är så stor som du vill ha den. Ananasantalet kommer att öka hela tiden då de ökas på i början och slutet av varv 11 och 16. Avsluta hela arbetet då du kommer till varv 16 sista gången. 

Den ser lite skum ut i början men det rätar till sig i varv 5.

Lycka till!

Av Ingela - 6 januari 2011 20:52

Då jag just nu har segband till internet så har jag hunnit göra massor annat. Gummans bolero blev klar efter många om och men, de sista varven på kragen var som att dra katten baklänges på heltäckningsmatta och det fanns massor annat som var roligare men nu är den äntligen klar. Gumman blev glad och ställde gladeligen upp som modell.

     

Kanske skulle modellen ha tvättat av sig lunchen innan fotografering...


Min ananssjal går frammåt också, det är mitt lilla tv-projekt men nu måste jag börja fundera på hur jag ska göra slutet, min ryska är inte så bra, den är obefintlig. Ska köra en google-translate få se om jag lyckas luska ut något. Fotot är sen några dagar tillbaka så jag har hunnit en bit längre än det visar.

Virkade en ananasduk för herrans massa år sen och jag har plockat fram den för att se hur jag gjorde slutet där, blir kanske nått sånt. När jag är helt klar kommer givetvis foto på det också.


Min moebiussjal växer också, har dock inte fotat den lilla bollen. Knökandet som var i början är över och nu växer den stadigt. Har dock en bra bit kvar på den. Har haft den som "syjunteprojekt" så det har inte gått så fort men nu vill jag ha den så lite mer krut läggs ner på sjalen.

Av Ingela - 4 januari 2011 06:38

Här hade vi en lugn nyårsafton hemma, käkade gott och smällde lite raketer som Gumman sov igenom.

Vi är däremot utan internet, det har strulat lite under julhelgen med att "lägga ner" och lagomt till det nya året la det av totalt. Ringde för att fixa ett nytt modem igår och det skulle ta upp till en vecka att få den. Lagomt kul... har däremot, tack vare internetlösheten hunnit med en massa annat småkrafs. Julen är bortplockad, lite tidigt men ville ha det gjort innan jag börjar om och jobbar då kan jag bara slappa första helgen.

Det har varit "lagom temperatur" ett par dagar nu så jag och Gumman har passat på att vara ute men nu verkar kylan vara tillbaka med -17 på mätaren. Jag vill ha SOMMAR nu, tack. Inte sen, utan nu... till och med Gumman surrar om värme och sommar. Undra om man egentligen bor på fel ställe?

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards