CrossCreekRapids

Alla inlägg under oktober 2009

Av Ingela - 17 oktober 2009 20:33

Vår Musse-mys har varit borta i snart en vecka. Vi har ägnat kvällar och hela förmiddagen idag till att leta efter honom. Vår katt är saknad! Jag vet det finns de som bor "nära" som läser min blogg, har ni sett honom hör av er! Vi vill gärna ha honom tillbaka.

Musse  

 

Av Ingela - 17 oktober 2009 20:32

   

Av Ingela - 16 oktober 2009 19:56

Fredag kväll och här sitter jag med skoljobb upp över öronen som ska in senast 00.00 i natt. Framförhållning har inte varit min starka sida dessa två veckor, har hellre jobbat men får dock lida för det nu då.

Ska skriva en lektionsplanering för andraspråkselever i Svenska och sen styrka varför jag valt att göra så i litteraturen. Bara sätta igång med andra ord. Lektionen är klar i huvudet men den ska ner på papper också... tur man har lite planeringsvana annars har jag nog kastat in handduken.

Ni som läser kan ha en trevlig kväll åt mig också.

Av Ingela - 15 oktober 2009 20:10

I veckan har jag mest transporterat arslet mellan hemmet och Luleå. Jag har inte varit hemma förrän 19.30 på kvällarna och Gumman har jag knappt sett alls. Idag blev det jobb så då fraktade jag arslet till Skellefteå. Skönt att få jobba liten men skolan hamnar en hel del bakom. Ska tokläsa i morgon, har skrivit ut alla artiklar så det kommer att gå fort att läsa. Tar sån tid på datorn.

Efter jobbet åkte jag hem till syster, de håller på att renovera vardagsrummet, blir nog fint när det är klart. Just nu var det renoveringsstökigt där så jag hade svårt att se hur det skulle bli. Mamma hämtade upp Gumman på dagis och de om också till syster. I morgon blir Stackars Gumman ledig från dagis för att umgås med P hela dagen, själv ska jag lyssna på hennes skratt och bli varm i hjärtat när jag läser.


Våran Musse-mys har varit borta sen söndag kväll! Jag saknar min älskade katt! Det är inte likt honom att inte komma hem även om han kan sura ihop ordentligt ibland men har har alltid kommit hem. Jag ska ut i morgon och leta när det är ljust. I veckan har jag mest varit ut sent på kvällarna med ficklampa i skogen och vad sjutton ger det? Hehe, det gav en skräckslagen kompis. Du skulle ha sagt du var mörkrädd ju...


Nu ska jag gå ut och ge mina höns mat sen mysa ner mig i soffan och må ordentligt skönt. Min soffa är så mycket skönare än sätet på Renaulten...

Av Ingela - 12 oktober 2009 21:57

   

Av Ingela - 11 oktober 2009 21:07

   

Av Ingela - 11 oktober 2009 20:59

Min Blc Kylie har inte mått särskilt bra sista tiden trots kuvösvistelse. Efter att ha plockat några frusna liter vitmossa och satt de på tining fick Kylie en första hjälpenhjälp. Klippa bort alla döda blad (vilket var ALLA) och sen klippa bort alla döda bulber (Alla utom en) kanela snittytan och sen klippa bort alla döda rötter (vilket var ALLA igen) Tog sen lite färsk mossa och virade runt rotfästet på den "levande" bulben, sen ner i en liten specialgjort plastpåse, knyta åt och in i skåpet. Nu är det bara hålla tummarna. Så här ser första hjälpenpåsen ut:

 


Så här ser vitmossa ut och nej det är inte den man har i ljusstakar vid jul...

 

Av Ingela - 10 oktober 2009 21:36

Jag har undrat när jag ska se på Brahmorna om det är hönor eller tuppar, har visserligen anat rätt länge att det är tuppar men så länge det inte galer så hoppas man. När jag var ut idag så fick jag den mörka på bar gärning! Han stog mitt framför mig, tittade mig i ögon och gol med en mörk stämma... Blir frysboxen där.

Av mina 23 som minskat till 21 är jag ändå rätt nöjd med hönsisarna som är kvar, endast Dvärgkochiner blev hönor. Några vita, några mörkt grå (tror de kallas blå), några svarta, en ljusljusgrå, en laxfärgad och någon gul. Blandad färgkompott alltså. Tuppen  jag behåller är svart men vita fläckar på fjädrarna. Resten var mest gula och svarta bland tupparna. Tupparna misstänker jag hamnar i frysboxen om ingen gör en barmhärtighetsgärning och köper för att få in nytt blod i flocken.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards