CrossCreekRapids

Alla inlägg under april 2009

Av Ingela - 5 april 2009 19:20

Idag har solen strålat från en klarblå himmel och vi har varit ute mest hela dagen. H var och hämtade björksly så jag kunde sätta ihop mitt påskris.

Hade tänkt att Gumman skulle vara med men hon ville hellre vara med pappa i traktorn...

Till lunch grillade vi ute, som vanligt då det är bra väder för det. 

Massor gott är det men nyttigt är en annan femma. Får käka en frukt extra som kompensation...

Gubben blev less att alltid göra nya grillspett åt oss varje helg så han skar ut personliga grillspett på jobbet. De blev så fina.

Här är min och H;s, sen gjorde han ett antal spett med G (gäst) på.


Innan middagen fick jag ett jätteryck, dammsög och skurade hela nedervåningen. Toan fick sig även en liten dammtorkning med dammsugaren. Ska ta en ordentlig dammtorkning sen vid stora vårstädningen som nog blir nu under påsklovet som kommer. Ska bli så skönt. Jobbar bara tre dagar till veckan sen ledigt i lite över en vecka.


Nu har Gumman somnat och jag ska dö i soffan med Gubben, jag behöver det. 


Ha de gött.

Av Ingela - 4 april 2009 20:40

Idag har jag planterat mina frön som skulle ha varit i jord för länge sen. Bättre lite sent än aldrig... Det blev även sätta tre orkidéer på bark då de skulle in i skåpet. Vill helst inte ha krukor där inne, ser inte naturligt ut då. Det går i och för sig inte få helt naturligt då bakgrunden är hönsnät och orkidéerna på bark sitter fast med bomullstråd men ju mindre onaturligt desto bättre.


Har även plockat fram påsken här inne, duken, kycklingarna och servetter. I morgon ska jag försöka plocka lite påskris och sätta upp i kuvösen. Idag har det snöat så det kändes inte så kul att hämta då. Det ska vara vår i luften då man hämtar påskris...


Nu ska jag göra ett litet sista ryck innan jag dör för kvällen.


Ha dé


Vacker morgon tidigare i veckan.

Av Ingela - 4 april 2009 20:29

Nu har jag fotat de jag fick av min vän.

Paphiopedilum Gold dollar:


Howeara


Så  här ser skåpet ut just nu:


Av Ingela - 3 april 2009 20:08

Tiden går fort, alldeles för fort. Det var ju nyss helg. Tror jag ska stoppa i några halvtaskiga batterier i klockan så den går lite saktare. Jag hinner inte med längre.


I helgen kommer det nog inte att hända så mycket, jag ska plocka fram lite påskpynt. Brukar ha en riskvast med vippor i kuvösen och en gul duk i köket det är allt. I år har jag faktiskt storat mig med att köpa påskservetter för 10:- och ett par prickiga hönor. Hönorna har jag säkert nämnt tidigare...


Jag ska även försöka hinna med lite i skåpet, fick av en orkidévän två nya idag. En Howeara utan efternamn, får se vad det är då den blommar och en Paphiopedilum Gold Dollar

Gold Dollar kommer med knopp också.

Tack för dom :)


Sen blir det nog mest bara plocka och städa som vanligt. Måste ta igen det jag missat i veckan.


Ha en trevlig fredagkväll!

Av Ingela - 2 april 2009 20:55

Jag har beställt lite mera orkidéer. En  Encyclia (Prosthechea) vittelina, en Leptotes bicolor och en Psygmorchis pusilla. De har stått på min önskelist länge nu och när två andra orkidéidioter också skulle beställa hakade jag på. Bicolor och pusilla ska in i skåpet.

Av Ingela - 1 april 2009 21:19

Jag har klarat mig undan från skämt idag, däremot drog jag en vals för mina stackars elever idag. De trodde inte jag var slug någon stans. Hehe... Vi hade om Sverige idag, landskap, största städer, landskapsdjur och blommor. De frågade snällt om vad som skulle komma på provet. Kunde inte låta bli...


- Ni ska kunna namnen på alla landskap och var de ligger på kartan. Sen ska ni kunna märka ut största staden i varje landskap, namnge alla landskapsdjur och blommor. Ni ska även kunna vad som är norrland, svealand och götaland, vilka landskap som hör dit...


Det blev toktyst i klassrummet, jag kunde höra hårstrån falla och jag såg lite panik i deras ögon. Provet är på fredag. Sen frågade jag lite försynt om vilket datum det var idag. När de kläckte svaret trodde jag att pennor skulle komma flygande men istället blev det ett gott skratt och en tjej tyckte att jag inte skulle skrämmas så.

Ibland är det kul att skrämmas, hehe.


Annars har inget hänt, har varit på våran trevliga junta och virkat ett par varv på min virkning som jag är hyffsat less på. Virka fasta maskor, runt, runt, runt och runt igen. Snart är slutet nära eller rättare sagt jag ser slutet :) sen blir det virka fjärilar. Ska göra en mobil till kuvösen.


Nä nu ska jag hoppa i lådan. Sov gott!



Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards