CrossCreekRapids

Alla inlägg under maj 2009

Av Ingela - 24 maj 2009 21:47

Vi har fortsatt på hönshuset och bodan. Gubben håller fortfarande på med hyllorna. Kommer att rymmas mycket krukor där bara man håller ordning. (Hur länge lyckas man med det?)

Själv "snickrade" jag till hönsnätet på gaveln av huset igår.

Det ser glest ut nu på sidorna men när jag får upp rastgården kommer det att bli tätt där.


Idag har jag grävt om en pallkrage, bytte ut en massa jord och kastade de urgamla jordgubbsplantorna som gav noll med bär. Nu är det sått i den pallkragen, morötter, sockerärt, lök och sallat blev det. Nu får vi hoppas att inte Gumman hinner käka upp allt som dyker upp. Hon är hemsk på att äta från alla bärbuskar och ur pallkragarna. Jag har visserligen gett henne fritt fram så jag får nog skylla mig själv. 


Nu ska jag göra lite här hemma innan jag ska anfalla lådan.

Av Ingela - 24 maj 2009 21:46

Av Ingela - 23 maj 2009 12:30

och jag känner inte för att göra något alls över huvud taget. Måste ändå ta mig i kragen och göra lite. Då vi tränar Gumman på att vara blöjlös blir det en del tvättande av trosor, byxor och sockar. Det jag tvättade igår hänger kvar ute på vindan och är blötare än då jag hände ut det, kanske blir tumlaren sen. Just nu är det uppehåll men hur länge?

Nu ska jag fixa lunch :) Värmd spagetti i stekpannan, mumsigt värre.


Ha en bra dag

Av Ingela - 22 maj 2009 21:40

Våran lilla bodflytt fortsatte då i dag men mer i att få till det sista.

Gubben och H stod på alla fyra ett bra tag för att få alla plintar i våg med varandra.

Sen blev det ett sista lyft med stackars bumbum.

När vi fått bodan på plats inser vi att det ser rätt muppigt ut, tripp, trall, trull i takhöjd och taken lutar åt alla håll. Brutet tag, snedtak åt ett håll och snedtak åt ett annat håll. Skit samma känns det som, den som irriterar sig på det kan ju komma och bygga nytt åt oss...

Jag lovar den ska målas röd :) Det behövdes göras en liten finjustering trots gubbarnas frenetiska springande med vattenpasset innan.

Sen blev det ta lös väggen inne i bodan och flytta ut den så hönsen får en lite större yta att vara på.

Några svordommar senare var det lite småfix kvar bara.

En färdigflyttat vägg senare.


I skrivande stund är Gubben fortfarande ute i bodan och skruvar hyllor i den andra delen. Sen är det min tur i hönsdelen :) I morgon hade jag tänkt sätt upp hönsnät på kortsidan så det inte är fritt utlopp från rastgården och göra lite annat småpill inne i hönsdelen. 

Hade tänkt hinna med mina arma pallkragar också, de hamnade på "ointressantlistan" just nu.


Nu ska jag ut och se hur det går för Gubben.

Av Ingela - 22 maj 2009 21:39

Av Ingela - 21 maj 2009 21:19

Vi fick sova länge i morse, till kvart i tio. Är inte människa när man sovit så länge. Blev en hastig frukost och sen ut. Efter lunch började vi göra i ordning för att flytta bodan som ska bli hönshus.

Plocka ut alla jäkla krukor och skit som man samlat på sig sen jesus gick i kortbyxor. Sen skotta gräs och fylla med grus.

Vattna, packa, vattna, packa... blev aldrig klar. 

Sen gjorde vi bumbum klar och trodde vi lätt som en plätt skulle ta rucklet på förlängda pallgafflar.

Hit gick allt suveränt...

Här inser vi att rucklet väger lite mer än vad vi trodde, hela traktorn sjönk ihop fram...

Backa lite försiktigt, det kanske går...

Inte alls gick det, här blev det stopp. Lilla bumbum orkade inte längre och började gräva ner sig och ville tippa frammåt. Efter en liten viktjustering med hjälp av snöslungan så fick vi bodan dit vi ville.

I morgon ska vi loda in markblocken och ställa bodan på plats. Måste spika in lite spikar också efter en smärre jordbävning då traktorn ville tippa frammåt. Gubben "dumpade" för att inte tippa, den är då jordbävningssäker i alla fall. :)


Sen ska jag flytta en vägg inne i bodan så hönsdelen blir större, isolera så de får lite värme och måla så det blir lättstädat. I den andra delen ska det upp lite hyllor och krokar så man kan fortsätta sitt samlande. ;)


Nu ska jag glo på burken.

Av Ingela - 21 maj 2009 21:19

Av Ingela - 20 maj 2009 22:40

Tio över två idag skickade jag hem eleverna för veckan/helgen, själv blev jag kvar till strax efter tre och körde hem med en "tjivvo" andra helgnötter som hade brottom hem och spöregn som gick till värdshistorien. Sakta gick det...

Nu är jag och Gumman ledig i fem sköna dagar, oavsett väder. Vi ska göra... och göra... och göra igen men förmodligen blir det inget alls. 


Varmt i sovrummet har vi då, börjar det redan kan man ju ana hur det kommer att vara sen under högsommaren. Pust, jag gillar inte värme... Gumman tycker också det är varmt i sovrummet. I natt vaknade hon flera gånger (2) och var sjöblöt i svett, nu har hon vaknat en gång. Stackars liten, hon kommer att lida lika mycket som mig i sommar. Undra om man kan ha en flaska med vatten i hennes säng om hon skulle bli törstig? Själv har jag ett vattenglas vid sängen under sommaren, är jag törstig så är säkert hon det också.


Nu ska jag sluta fundera och dö i soffan och kika lite på "Skenet bedrar". Fru Bucket är bara för härlig men jag skulle inte orka leva med henne eller ha hon som granne.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards