CrossCreekRapids

Alla inlägg under september 2009

Av Ingela - 24 september 2009 07:14

Min lilla 14åriga pälsboll har fått en stor knöl under ena ögat. Det ser inte skönt ut.

 

Nu på morgonen ser det ännu värre ut, svullnaden har gått fram längre mot nosen och ner mot halsen. Efter ett litet snabbt överläggande nu på morgonen vid 06 så konstaterade vi att hennes dagar är räknade. Är man 14 år gammal och har levt ett friskt liv (är för övrigt egentligen pigg och fräch) så ska man få ett värdigt slut och inte en massa konstiga behandlingar hos veterinären.

Nu kommer det säkert att bli ramaskri här då vi inte tar dit henne först för undersökning och ser vad det är MEN jag vill skona henne från veterinärkliniken då hon blir grymt stressad där och ibland kan det ta några dagar innan hon blir sig själv igen och med sina 14 år är det inte ens säkert att hon någonsin blir sig själv igen.

Hur jag än vänder mig i denna fråga så har jag rumpan bak, det är inte lätt att ta beslutet att ta bort sin vän sen 14 år tillbaka...

Av Ingela - 23 september 2009 08:06

Jag vaknade någon gång i natt av Gubben puttade på mig och tyckte jag var i vägen, då jag skulle flytta tillbaka på "min sida" ligger Gumman där. Första gången hon har kommit upp i våran säng på natten. Jag bar tillbaka henne till sin säng och somnade om själv. Tror hon har sovit dåligt inatt då hon sover ännu (08.08) och jag börjar känna mig lite stressad. Orkar inte börja läsa innan hon är på dagis, får ingen ro då jag vet att hon kan komma upp när som helst.

Ska börja göra klart för dagen i alla fall så det är klart då hon kommer upp...


Ha en bra dag!

Av Ingela - 22 september 2009 20:56

Idag har jag varit till Skellefteå och jagat böcker, postat paket och hälsat på en orkidévän. På hemvägen började min "nya" bil bete sig en aningens konstigt. Den började gå fruktansvärt tungt, som att jag hade handbromsen i och gick inte en kilometer över 85. Efter ett tag så började den väsa som en arg huggorm då jag tryckte på gasen. Vred av motorn och rullade av E4an, ringde Gubben som kom och räddade mig. Han frågade varför inte jag drabbades av fruntimmersgenen? Vilken undrade jag och fick då veta att den genen har alla fruntimmer, när bilen börjar låta konstigt så höjs bara volymen på radion och sen gasa till det rasar. Vad sjutton, inte vill jag sitta i en bil som väser som värsta huggormen! Tänk om den sprängs eller nått! Nu var det bara en slang som lossnat men ändå, den kunde ju ha sprängts... Skäms

Nu har jag två trasiga bilar. Gråter Varför har jag och bilar ett dåligt förhållande? Det är ingen som vill funka...



Av Ingela - 20 september 2009 21:12

Det har varit en härlig höstdag idag men jag och Gumman startade dagen inne med att städa hela nedervåningen. Hon jagar på men handdammsugaren och skurar duschen. Det ska börjas i tid med det som krokigt ska bli.

Sen dök K upp med dotter och alla fyra drog till skogs. Blev några liter lingon.


BlixtBeda är fortfarande halt och jag hittar verkligen inget fel på benet hennes, det är inte av och det känns inte konstigt i lederna heller. Undra vad sjutton det är. Stackars liten. Gråter


Min älskade stackars Gubbe har tillbringat dagen i garaget, Renån skulle ha ett nytt hjullager. Blev inte så värst många svordommar innan han var klar. Det känns som att han är nöjd, inget mutter och morr. Glad


Nu ska jag inta sängen så jag orkar dyka i böckerna i morgon.


Natti

Av Ingela - 19 september 2009 21:05

Idag hade jag tänkt göra massor men det blev ingenting gjort. Gumman hade en trotsdag som gått till historien och jag har inte gjort annat än löpt bakom henne. Lite bortplockat blev det ändå.


En av mina tuppar har hamnat i målbrottet, det låter så kul när stackarn ska gala att jag bara står och skrattar åt eländet. Det börjar så fint men slutar i någon falsettliknande hostattack. Däremot så haltar BlixtBeda, hon verkar dock äta, dricka och leva som vanligt så jag ska avvakta ett par dagar till. Känner inget konstigt i benet heller...


Nu ska jag återgå till teven.

Av Ingela - 18 september 2009 21:06

Min vecka har som ni kanske förstått gått till skola, skola, jobb och jaga böcker. Har idag varit och jobbat på mitt gamla jobb, jösses vad jag saknar det. Har även jagat böcker, nästan all kurslitteratur är utlånad. Vem går samma kurser som jag i Skellefteå? Har ställt mig på kö på alla som jag hittade och sen kom min vikariekollega och säger att hon har två böcker hemma som jag kan få låna. Tack snälla S för det! Sen lyckades jag gräva upp en bok som inte finns att låna. Tack för det igen, en tjej i Umeå som skulle sälja den för 50-lappen! Gjorde inte alls ont. Den kommer på posten till veckan någon dag.

En Neovita-vän till mig postade i måndags några Dendrobium Berry Oda keikis till  mig, de har fortfarande inte dykt upp. HALLÅ, posten, ska det ta en vecka för ett A-brev att dyka upp? Det är inte första gången posten strular här ute och jag håller på att vara såå less på att kuta runt till grannar för att dela ut eller hämta upp fellagd post. Ska snart börja ringa och klaga varje gång det blir fel, till sist blir väl stackarna less på mig och skärper till det. Kanske är det rent för mycket indragningar för att det ska funka eller blir jag straffad för att jag är näst sist på postrutten?

Nu ska jag återgå till att kika på den inspelade Hell´s Kitchen från i veckan som jag inte orkade se.


Ha en fin helg!

Av Ingela - 15 september 2009 20:50

I morse vid femtiden tyckte tydligen Musse att vi skulle kliva upp. Han satt och tokjamade utanför sovrumsdörren. Ignorera, blev tokless, ut och schasa ner katte, gå lägga sig, somna, vakna av kattjäveln, ignorera, kliva upp, schasa ner katten, gå lägga sig, nästan somna, kattjäveln började om, gav upp, klev upp, kastade ut katten och gjorde frukost. Den morgonen var förstörd. Sen sitta i bilen 1,5 timmar i bil för att inse att jag måste vända 2 gånger för att vägen var avstängd till universitet... Till sist var jag framme och fick vara där till gud vet när, kom hem halv 7 iaf. Nu är det dusch och sängen som gäller. Jag är dödstrött, ska bara se idol klart...


Natti

Av Ingela - 14 september 2009 21:19

Jag och Gumman drog till stan strax efter nio i morse, hämtade upp moster I och åkte till Partilagret i Öjebyn. Hade tänkt fynda några jeans men hittade inga. Eller jo, jag hittade men de var sjutton inte sköna. Kändes som att ta på sig kraftigt papper... Inte skönt alls, ingen stretch fanns det heller i dom. Nä, då lägger jag hellre ut lite mer pengar och får sköna jeans. Man får det man betalar för som Gubben säger. Sen blev det djuraffären för kattsand och kattmat, blev dyrt... Lantmanna och hönsfoder, köpte även kornkross åt dem och det blev uppskattat. Blev betydligt billigare än det till katterna. Hönsen kanske kan gå +-0 varje månad om de ids börja värpa någon gång.


Igår var Tess och hennes kille hit och hämtade ett gratis vedlass men de fick sortera skiten själva. Det dammar som sjutton inne i vedhuset då vi har haft besök av granbarksborren där. Mycket ved är bara att kasta på majbrasan också då det är mycket "bakaved" och spikved. Blir en finfin hög att elda sen till valborg. Tur man kan glädja någon med veden vi helst vill slippa ta i.


Nu har jag tänkt se SCI klart, duscha och sen hopp i lådan.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17
18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards