CrossCreekRapids

Alla inlägg under november 2009

Av Ingela - 19 november 2009 21:38

I går kväll var jag då i Umeå på orkidéutställning som Arne Kastberg har på Blomsterlandet. Det fanns så mycket att oj, oj, jag glömde helt av att fota utställningen... Titta, lukta, känna och må gott i själen var vad jag gjorde i stället. Självklart fick "några" väl utvalda orkidéer följa med hem från utställningen. Några från önskelistan och några som inte gick att lämna.


Paphiopedilum spicerianum är en jag har suktat länge efter så när jag ramlade över den igår så ner i korgen.    


Paphiopedilum vinicolor var egentligen inte meningen men en sko som blommar så här vackert kan jag bara inte motstå.

 


En som också varit på listan länge är Ascocentrum miniatum "Kai Gold" och när jag såg en enda hänga i taket högg jag den på en gång. Gick inte ens och hämtade en stav för att få ner den utan väntade snällt in Arne och staven.

 


Det fanns en uppsjö av Oncidium tiny twinkle i olika färger. En "storblommare" i skåpet är aldrig helt fel så en sådan slank också med. Jag vet inte vilken färg den har, det får bli en surprise men jag antar att den går åt det rödbruna hållet då knopparna är lite mörkare.

 


Howeara lava burst har jag tagit död på en gång tidigare, hann då aldrig se den blomma heller. Där på en vagn låg den och lyste med sina blommor, trots skygglappar och titt åt ett annat håll så ramlade den ner i korgen på något underligt sätt.

 


En annan jag har har tagit död på är en Rhynchostylis gigantea alba, när jag sen hittade en gigantea red hängandes i taket så blev det testa igen. Nu hänger den i skåpet och har lite bättre förutsättningar. Den kommer med blomknopp och jag hoppas den orkar fram helt.

 


Dendrobium berry oda har jag redan, dock en liten bebis som har ett tag till blomning så när jag ramlade över denna monsterplanta så sa jag inte nej tack många gånger. Hela nio stänglar är på gång.

 

 


Paphiopedilum delenatii är en jag köpt tidigare men sedan vid blomning visade sig vara en deperlee. Lite deppig blev man allt men Steffe räddade mig igår. Han hade vid en beställning fått delenatii som gratisplanta och hade redan en sedan tidigare så jag fick ta den ena. NU har jag äntligen rätt delenatii!

 


Dessa var mina inköp och tro mig, jag hade lätt kunnat ta en korg till med orkidéer men någonstans måste man sluta även om man inte vill...

Av Ingela - 17 november 2009 20:48

Idag var en hektisk dag då chefen tyckte jag kunde vara på tre platser samtidigt. Vikariera för en person på fm och för en annan på em vilket gjorde att två lektioner överlappade varandra och jag skulle ha lunch där också. Dags att klona sig själv... Det löste sig med lite skrivuppgifter Oskyldig

Att ha engelskalektioner sätter sina spår i mitt huvud, jag får verkligen tänka efter i grammatiken innan jag säger något. Jag har alldeles för lite engelska för mitt eget bästa.


Nu har jag tänkt skriva en önskelista, ska på orkidéutställning i morgon kväll och inhandla lite nytt. Tungan ute

Det är inte bara julafton, det är himmelriket!

Av Ingela - 16 november 2009 09:55

Min Paphiopedilum liemianum blommar på sin andra stängel just nu. Har haft en månads uppehåll sen jag köpte den i Mars 2008.

 

Jag odlar den i pinjebark och har ett fat under med lecakulor som alltid har vatten.


Stanhopea tigrinan jag har fick en ordentlig köldknäpp i sommar på -2 mot min vilja men det skrämde igång den ordentlig. Har inte haft någon vidare tillväxt sen jag köpte den i Mars 2009 men nu kommer den med nio nya bryt! Hoppas och håller tummarna att den kommer att blomma också.

 

När jag tog in den efter sommarkollot så fick den ny mossa i en massor mindre kruka, det kanske också är en bidragande orsak till tillväxt. Odlar den i nätkorg då blommorna kommer ut under blomman, dvs de blommar på undersidan av krukan. Detta är en vanlig psyalliskorg jag använder.


Sen kommer det nya tillväxter i skåpet också, en Howeara kommer med stängel och det ska bli väldigt intressant att se vad det är. Den har jag fått av Steffe tidigare i år.

Av Ingela - 15 november 2009 20:17

Jag har haft problem med luftfuktigheten i skåpet sen start då jag inte kan ha vatten i botten på det då det är gjort av trä. (Varför inte tänka på en gång?) I och med detta så har jag varit lite less på det men efter lite tankeverksamhet så har jag nu förhoppningsvis fixat det, jag vill ju att de ska trivas och blomma.

Har helt sonika köpt två stycken kattlådor(!) och fyllt med lecakulor och vatten... luftfuktighet nu utan dusch 50-60% och jag hoppas det håller sig där. Ett par orkidéer har fått flytta till leca-kulorna, överlever de så gör de annars komposten. Det är två Ph. equestriskeiki och en Comparettia speciosa som jag upplever ska bo i vatten.
Vad jag ska göra med den vita botten som syns har jag ingen aning om, på lecakulorna i kattlådorna ska det på mossa så småningom men har inte bestämt vilken ännu.

   

Mitt lilla terapijobb har då bestått i att separera barken från lecakulorna som låg på botten tidigare. Ett X antal timmars jobb senare så var det klart...

Av Ingela - 15 november 2009 19:26

Idag har det varit plusgrader och regnat. Var sjutton tog vintern vägen?

Det blev innejobb idag, har fixat klart i skåpet och mer om det i ett annat inlägg senare. Har sen suttit och stickat nere hon mamma, skönt att slippa tänka på något.

Efter middagen så åkte vi till en bonde för att hälsa på djuren. Gumman tyckte kossorna var lite stora och hemska, det gick mycket bättre med sliskarna (kalvarna) och hästarna. De stora favoriterna var faktiskt hästarna, de var så muuka, som hon säger. Sen är de ju skötsnåla och det hjälper nog till också. Kalvarna står inte direkt stilla då de ska klappas.

Nu ska jag natta Gumman, fixa korten på skåpet och duscha av mig lite kossa jag också.

Av Ingela - 14 november 2009 23:19

Dagen har då spenderats i något som kallas slaktrum. En hel oxe skulle styckas, packas och en del av denna ner i frysen. Nu har vi käk för ett helt år frammåt. Skönt att slippa handla kött på ICA för billigt är det inte.

Det kändes som att det aldrig skulle ta slut, jag "snickade" kött som skulle malas till färs. Det var mer än ett kilo...

Det var skönt att ha rester när vi kom hem som bara behövde titta på micron för att bli klart, tror ingen ville ställa sig och laga mat. Vi var rätt möra av allt.

I morgon blir det snickra i hönshuset så nu ska jag inta lådan och vila mina ömmande muskler.


GoNatt

Av Ingela - 12 november 2009 20:18

Nu är näst sista dagen avklarad i Luleå, svenska två i morgon och då blir det grammatik hela dagen. Det lär bli kortslutning igen. Nästa vecka är det också fullt ös medvetslös. Måndag; Luleåfri men ska togläsa. Tisdag; jobb och plugg. Onsdag; Luleåfri men plugga hemma, Umeå på kvällen. Torsdag; har ingen aning, antingen jobb eller hemmaplugg. Fredag; jobba. Halelulja vilken rolig vecka, ja onsdag kväll ser jag verkligen fram emot då jag ska på orkidéutställning Tungan ute sparat pengar enkomt för denna resa.

Mina "dagens bilder" är tyvärr slut och jag hoppas att kylan håller i sig ute så jag kan fota riktigt fina vinterbilder till helgen. Solen får gärna titta fram också...

Nu ska jag ut och natta hönsen och se dö själv i soffan med stickningen...

Av Ingela - 10 november 2009 20:39

Har idag varit på jobbet och jobbat ett par timmar men även suttit med den hemska svenska grammatiken. Halva arbetslaget deltog ett tag. När man får diskutera så får man ibland upp ett liljeholmens ljus och tror att man förstår varför det bli som det blir för att sen bli totalt nollad igen och inte fatta ett jäkla skit. Det är så gudomligt irriterande, varför kan man inte fatta på en gång? Det bli mer jaa, nää, njää, jaa, jaha, nähä, skit samma... när jag jag sitter med eländet.

I morgon bär det av till Luleå för "lite" lektioner i Specialpedagogik, två böcker ska behandlas. Efter lektionerna stressa ner till Byske för syjunta, måste bara stanna i Piteå för att köpa lite garn. Var jag äter middag har jag ingen aning om...

Gubben har tagit ut pappaledigt i veckan, han och Gumman ska göra hönshuset färdigt. 1,5 vägg och taket saknar isolering, el ska dras in och dörren göras. Hoppas de hinner klart i veckan medan jag rantar runt...

Nu ska jag gå natta hönsen och sen blir det natta mig själv.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards