CrossCreekRapids

Alla inlägg under april 2010

Av Ingela - 22 april 2010 19:19

Trots att jag är tokförkyld och egentligen inte orkade fick jag ett infall om att gå ner till älven för att kika lite. Tog kameran och knatade iväg. Vi har ett mjärde ståendes vid älvsbron och där står det tills det ska ner i vattnet igen, har stått där varje vinter i ett par år nu... Idag såg jag att det var något i mjärdet, för första gången har det flygit in en duv- eller sparvhök. (Jag lär mig aldrig se skillnaden på dem)

Jaha, hur får jag nu ut denna med fingrarna i behåll? Luckan man tömmer ut fisken från är inte direkt stor och dessutom låg det ner mot backen. Samma väg ut som in funkar lite dåligt också. Ville inte riktigt klippa sönder mjärdet heller...

Jag gjorde en fuling, snurrade försiktigt runt mjärdet så luckan hamnade högst upp och sen öppnade jag luckan. Jag och Gumman ställde oss på motsatta sidan och väntade. Tänkte ge han en stund innan jag hämtade avbitaren men det behövde jag aldrig göra. Efter några minuter så flög han ut genom hålet och iväg. Stackars, stackars lilla hök, hädanefter ska mjärdet fågelsäkras... och jag som trodde mjärden var för fisk.

Av Ingela - 21 april 2010 21:11

Jag har hunnit med att göra tre mössor också, dock inte idag. Är lite seg på att ladda över från mobilen bara.

Den första är en mössa till P, samma modell som OS-mössan men helsvart. Virkad i Eskimo men virknål 9.

 

Den andra mössan är till moster I. Virkad i Eskimo den också med samma nål.

(vilken tur att jag har en ursöt mössmodell)


Den tredje mössan passade dock inte på min mössmodell så det fick bli en docka. Den är till min systers lilla pojk. Det är en hjälmmössa stickad med Eco BabyUll från Marks o Kattens. Stickad med stickor 3.

 

Nytt eller rättare sagt nya projekt är bebissockar till V (systers) och en lila bikini till mig.

Av Ingela - 21 april 2010 20:58

Gumman behövde lite nya skor så i morse begav vi oss iväg till stora staden Piteå för att rota runt lite bland vår och sommarskor. Vi kom hem med ett par joggingskor. Inne på den affären gick det bra, Gumman provade och var nöjd. Tog till och med på sig de nya skorna då vi betalat. Sen in på nästa affär för att titta på sandaler/ballerinaskor, där blev det tvärstopp. Plockade ner lite skor jag trodde hon skulle tycka om och hon provade. Frågade sen vilka hon skulle vilja ha...

- Inga skor...

- Tyckte du inte om något par?

- Jo...

-...men vilka vill du då ha?

- Inga.

- Vad vill du ha för skor i sommar då?

- Glass.

- Ska du ha glass som skor?

- Jo.

- men du, det går ju inte att ha glass som skor...

- Inga skor, glass.

Ja så höll det på ett tag, övergick lite smidigt till keps/solhatt men det var lika dött lopp där. Ville inte ha, skulle ha glass. Jag gav upp och vi åkte tillbaka till moster I utan sandaler/ballerinaskor. Det var tydligen inte våran skohandlardag och jag som hoppades att vi skulle slippa åka tillbaka till stan.

Av Ingela - 20 april 2010 20:20

   

Av Ingela - 20 april 2010 06:51

I helgen har inte många knop blivit gjorda. Både jag och Gubben har varit tokförkylda. Vi är på bättringsvägen men det går sakta. Lördag satt jag mest i soffan, för pigg för att ligga o sova men samtigit för orkeslös för att vara uppe. Jag hatar verkligen det läget, varken av eller på. Söndag var det lite bättre men på eftermiddagen blev det samma skit igen. Bihålorna är igentäppta och nu verkar det ha satt sig i ena örat också, konstant öronlock och tar jag inte nässpray börjar det göra ont. Igår tog jag och Gumman oss en sväng till moster I trots förkylningen, I var också snuvig så det var dött lopp med basiller. Gick o la mig tidigt då orken tröt på kvällen. Den enda i familjen som är pigg just nu är Gumman. Sötungen ska plåstra, blåsa o ge tabletter mot förkylningen och visst fungerar det. Värmer i mammahjärtat då hon bryr sig. Igår hade jag plåster i pannan för att bota mina onda bihålor och en tablett (halstabletter) mot hostan och hesheten.


Däremot verkar våren ha kommit för att stanna med lite bakslag bara i form av snö men det är ju april... Nu ska bara all jäkla snö försvinna och vårblommorna börja dyka upp så jag kan börja fota igen. Jag har nog mycket snöbilder... Vägarna är bara och leriga, gräsmattan är snöfri där vi skottat och dyngsur, jag har lyckats hitta mig en väg till torkvindan och kan hänga ut tvätt. Tranorna har jag hört, sädesärlan har jag sett, en yrvaken stackars fjäril har också fladdrat förbi kuvösen.


Nu ska jag sätta mig med lite skola innan Gumman vaknar och förhoppningsvis få någonting gjort men som vanligt finns det annat som är mycket mer intressant.


Av Ingela - 18 april 2010 08:14

   

Av Ingela - 16 april 2010 20:59

   

Av Ingela - 15 april 2010 19:18

Jag var tvungen att vårstäda skåpet, en tung vinter har det varit med rött spinn o trötta plantor. Förebild tordes jag inte ens ta med tanke på röran där inne, plantor huller om buller och skitiga rutor så ni får bara se efterbilden:

När jag rotade runt bland plantorna hittade jag en blomskida på min Laeila anceps och en på min Laelia lilliputana och eventuellt kommer det även en stängel på min Rhyncostylis gigantea red. Behöver jag säga att det gjorde min dag, jag har inte sett någon av dem blomma här hemma.

En annan sak jag är jätteglad över i orkidéväg är mina Pleione Zeus Weinstein en god vän skickade upp ett par minibulber. I år lär de nog inte blomma men förhoppningsvis nästa vår. Sen ska jag förvara dessa under vintern i kylskåpet (hoppas ingen stoppar de i en sallad bara) för jag misstänker att min kallskrubb är aningen för kall då min P. formosana gick en säker död tillmötes där inne.


En annan uppdatering är min Cycnoches ventricosum.

 

En orkidé som vill ha torr vintervila och tappar därmed alla blad. På våren skjuter den nya bulber och förhoppningsvis blommar den framåt hösten.

Min sista uppdatering är Dendrobium farmeri pink

 

Ska ut i sommar för att förhoppningsvis sätta blomstänglar sen.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards