CrossCreekRapids

Alla inlägg under juli 2010

Av Ingela - 22 juli 2010 22:52

Idag blev det något enkelt men ändå en hel del svordommar.

Det lilarosa lacket är från Depend nr 165, fjärilarna är också från Depend.

Har tidigare använt Depend Allroundlack till botten och toppenlack men nu är flaskan nästan tom och jag har en flaska med Depend Quick & Shine topplack men fy vilket skit. Köp för Guds skull något annat! Det löser upp det färgade nagellacket och det tar evigheter att torka helt igenom. Minsta lilla stöt mot något och ett jack uppstår i lacken. Ett topplack ska väl ändå lägga sig som ett klarlack ovanpå det färgade lacket för att skydda? Det fungerar då så på bilar iaf...

Var in på apoteket idag för att lämna in ett recept och passade på att köpa nagelbandsolja.

Jag gillar Oliva och det är inte heller snordyrt. Ca 50 lappen för denna och man aplicerar oljan med en "pennpensel", det går lätt in och kladdar inte heller. Nu får man bara hoppas att mina vinternagelband med djupa sprickor som gör skitont är ett minne blott.

Av Ingela - 22 juli 2010 15:32

Åkte och handlade idag på ICA, det var massor i folk. Norskar och rullatormänniskor. Egentligen inget fel med det men se er för fan för! En människa med rullator ville promt förbi mig i gången (det var stopp) och istället för att be mig förflytta mig åt sidan så daskas rullatorn in i mina vader. *Smack* För att inte tappa balansen tar jag ett kliv frammåt och sparkar min ena tå rakt in i hjulet på min vagn och en tånagel bryts uppåt. Vet inte vad som gjorde ondast, smällen av rullatorn eller den ofrivilliga nagelavslitningen. Hade jag orkat hade jag faktiskt smällt till personen som gjorde detta men då det gjorde så satans ont orkade jag bara stå och svära en lång och inte så fin ramsa. Lärde dock några norska barn att svära på svenska...

Med blodet forsande från tån linkade jag runt och plockade ihop resten (nästan hela listan, hann bara till brödet) och sen ut i bilen för att torka blod och plåstra om min stackars tå. Väl hemma blev det en lite finare plåsteromlinding men tåhelvetet gör ont och bultar på. Känns som att hönshusstädning och flytt av hönsapönsor får vänta till i morgon. Nu törs jag inte stoppa ner foten i ett par gymnastikskor.

Nästa gång jag åker och handlar ska jag ta på mig stålhätteskor och hockeyutrusning så jag är redo för lite närkamp med rullatorer.

Av Ingela - 21 juli 2010 22:27

   

Av Ingela - 21 juli 2010 19:29

Mestadels Gubben har slitit men jag har slitit lite också, med penseln   

På dörren in till "hönsettan" så sitter ett handtag vi hämtat från skogen, med en krok för ev jackor.

 

Inne i ettan har de två sittpinnar och utgången på ena långsidan

På andra sidan sitter värpredet, tre små miniettor utan kokvrå.

Jodå ni ser rätt, de har korkmatta på golvet. Detta för att det är trägolv och det är inte direkt lättstädat eller hållbart i längden. Detta är en stuvbit från mammas sommarstuga som passade fint.

I utegården har de "stege" ner på backen, mina höns är inte direkt stora...

Det enda som saknas är haspel på innerdörren och trippelhaspar på luckan. De ska barn och rovdjurssäkras...

I morgon ska jag städa ur "farstun" till hönshuset, verktyg ska tillbaka och byggskräp ska slängas sen ska de få flytta från sin kalvkätte till sin nyrenoverade etta. Jag hoppas de kommer att gilla det.

Av Ingela - 20 juli 2010 21:34

Vi sliter på med hönshuset och snart, alldeles snart ska de få flytta in igen. I morgon är det bara sista kvar; sätta upp värprede och sittpinne sen ska det nog vara klart. Jag fixade utegården idag, hönsnätet gillade inte alls massor med drevsnö utan säckade ihop där det var som värst. Var även ut i skogen och letade mig ett par handtag till dörren. Luckan ut i gården får ett par vanliga då den är så futtig, det går inte med knotiga grenhandtag även om jag jättegärna vill ha det. Funktion före utseende.

Igår fixade jag till min astillbebänk, den har väntat och väntat på att få kantsten och nu äntligen fick jag tummen ur. Fick dock min tack sen på kvällen, en gigantisk huvudvärk som kom från nacken. Förmodligen för att jag stått på skalle hela dagen. Jag gav upp 21.15 och kröp till kojs, vaknade kl 08 i morse och det kändes i kroppen att jag haft skallebangen kvällen före. Jag blir trött, mosig och seg dagen efter. Nu på eftermiddagen har jag känt mig bättre och då vi spontansvängde förbi broder och svärgerska fick jag lite Voltaren gel på nacken och nu har det nästan släppt helt där. Kanske något att införskaffa till vårat redan överfulla medicinskåp. Har man fyra mil till apoteket så har jag gärna apoteket hemma. Man hittar allt från a till ö där som är receptfritt... och lite med recept...

Nu ska jag kika in gårdagens csi som Gubben fick spela in åt mig.

Av Ingela - 18 juli 2010 21:20

Gubben och P drog till Jula idag för att uppdatera lite saker, jag passade på att beställa ett par arbetsbyxor. Är gudomligt less att aldrig veta vad för kläder jag ska hemmajobba i, ha för få fickor och sen vara lite försiktig med kläderna. Byxorna kommer jag att bo i, sköna var de och massor i fickor   

Sen vid middagen började Gubben garva, jag sitter då där i arbetsbyxor, t-tröja och keps... Han tyckte det var grym bondvarning på mig. Med lite eftertanke så bor jag på landet i en jordbruksfastighet, jag har höns och ladugård, visst sjutton är jag bonde då? I minimal skala i alla fall.   

Av Ingela - 18 juli 2010 20:39

   

Av Ingela - 17 juli 2010 20:02

En variant av Fransk manikyr, blev rött.

 

Det röda lacket är från Nailstar.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards