CrossCreekRapids

Alla inlägg under juli 2010

Av Ingela - 17 juli 2010 19:54

Undra egentligen hur mycket jag missar då jag nästa aldrig orkar springa på loppis. Ibland är det så mycket folk att man inte ens tar sig fram till borden och då är det ändå kört om att fynda något. Idag var en sån dag, det var massor med folk och tack gode gud så stannade Gumman hemma med pappa för att dra en barnvagn där hade varit stört omöjligt. Jag hittade i alla fall en skylt, den passar vår familj ganska bra tycker jag.

Dessa skyltar finns även att beställa hos trädgårdsskyltar.

Åkte efter den hysteriska loppisen till Bryggmans handelsträdgår för att sätta sprätt på ett presentkort. Sprängde den summan ganska snart och fick lägga till lite från egen ficka.

Det är Höstlilja, trädgårdsiris, kungslilja och fetknopp. De ska ner i bänken vid soluret. Hälften av blommorna i den klarade inte kung bores vinter och är ganska gles. De som överlevde ser dessutom rätt risiga ut... Denna blombänk kommer att bli min ångestbänk känns det som, inget vill växa och det som växer ser ut som skit. Skam den som ger sig, det borde finnas blommor som vill växa där också.

Nu ska jag ut i solen och njuta igen.

Av Ingela - 15 juli 2010 21:58

Efter frukost idag åkte jag, mamma och H iväg för att hämta plattor på ett ställe, trodde inte det var många så jag tog inget släp dum som jag var. Nu måste jag ändå iväg med ett släp för att hämta de sista fyra högarna. När jag kom hem tog jag tag i sista delen på pallkragen och sen på med ogräsplast modell grövre. Den ska nu ligga i träda till nästa år eller plantera perenna ätliga saker till hösten. Nu är det bara en pallkrage kvar som ska åtgärdas, den med allåkerbär, sveriges största ogräs näst efter kvickroten. Den, allåkerbären alltså, kommer överallt nu efter tre år. I kragen, utanför kragen, hos jordgubbarna, i trädakragen, i inglasningen och under grillen. Roundup är bra ibland...

Platterna jag fick med mig hem idag räcker runt astillbebänken jag har så det ska jag också fixa en lämpligt varm dag.

Gubben har slitit med hönshuset idag så nu slipper hönsapönsorna pannlampor till hösten.  Värpredet är också färdigt, ska bara hängas på plats, sittpinne ska också upp. Dock är mina hönsapönsor av det trögare slaget och vill inte sitta på pinne på natten, de ligger i en hög under i stället. Nu är det lag på sittpinne i hönshus så det är bara sätta upp ändå, trots tröga hönsisar.

Av Ingela - 15 juli 2010 20:47

   

Av Ingela - 13 juli 2010 22:34

Har haft ombesikting på Renån hängandes över mig och idag tog jag mod till mig och for till Piteå för icke bokad ombesikting. De hade Drive In för detta mellan 9.10-14.00 och jag åkte dit så jag var där strax efter nio och var inställd på att få vänta lääänge men hann bara knappa in registreringsnummret så öppnades porten och JAG fick komma in! Helt otroligt. Medans jag betalade så kollade en annan kille lysena och bromsarna, när betalning var klar hämtade jag nycklar och ett blankt papper. Tjoho! Vad skulle jag nu göra fram till tio när stan öppnar? Blev fönstershopping och en pratstund med mosters man som jag fann på stan. Sen dök mamma upp som skulle klippa sig, följde med ner till Hårstudion och blev lite inspirerad, kollade om Carro hade någon klipptid. Nästa chock, hon hade en kl 11... ut o ta en snabb ryk sen dyka ner i stolen för en klippning. Den blev spontan som bara den men jag är jättenöjd och nu ser inte håret ut som en hjälm längre. Jag tillhör då den lyckliga(?) ligan med tungt, tjockt hår. Inte alltid kul då det är sommar och då frisyrer ska göras. En dm rök och halva håret är borta i en ordentlig uppklippning och urtunning. Tjoho!

Sen har jag letat febrilt efter ett par sandaler med hälrem, kan inte gå länge utan rem på sandaler då jag antingen får senadrag i tårna eller kramp i vaden sen får jag ont i ryggen efter ett tag. Var in på Gallerian och formligen ramlade över ett par gladiatorsandaler till ett vettigt pris. Passade som handen i handsken, dessutom med en liten klack så nu slipper jag garanterat ont i ryggen. Går utan klack som en orangutang på äventyr, jag har alltså en hållning som är lika dålig som rutten björk. Måste verkligen träna upp mina hållningsmuskler, uff, jag hatar träna. Så här ser i alla fall skorna ut:

 

Gubben har också besiktat sin bil idag, den gick igenom! Tjoho! Ska äntligen våran otur vända nu? Såg till min glädje att jag även blivit antagen till kursen jag sökt till hösen. TJoho! Svenska som andraspråk B, ska bli så kul, om nu studera kan bli kul, intressant kanske är bättre ord. Nu ska jag ta mitt goda humör och gå sova, hoppas på en lika bra dag i morgon!

Av Ingela - 13 juli 2010 19:55

   

Av Ingela - 13 juli 2010 19:51

Min älskade Gubbe har slitit med ett värprede ett par dagar, det är nästan klart men jag fick inte fota det ännu. Han tyckte jag skulle vänta tills det var klart och då väntar jag nog tills det sitter på väggen.

Jag själv har målat klart inne i hönshuset, det blev vitt. Vet inte om smartfaktorn är så hög med vitt men det får tiden utvisa. Hålet för luckan ut i "rastgården" är också uppkapad, nu ska vi bara gnugga geniknölarna för att få till luckan bra.

 

Av Ingela - 11 juli 2010 21:47

Jag är verkligen ingen språkpolis till vardags, på jobbet måste jag vara men hemma, ledig då skriver ibland jag också som en kratta men ibland blir jag bara så irriterad. Har handlat en del på tradera sista tiden och där kan jag få högt blodtryck ibland. I annonserna skrivs det ibland sämre än vad en femåring skulle göra. Det är särskrivningar, gigantiska stavfel (jag har upptäckt några i bloggen också, så här kastar jag sten i glashus...) osv.

Ta bara det här:

Information om betalningens sätt kommer med Traderas vinnande mejl

Jag förstår vad som ska komma fram men nä, det är bara så fel och vad då "vinnande mejl", kan ett mejl vinna?

Jag samlar gärna

Ska nog vara samfraktar...

Mejla gärna ifall undrar över något

Vem undrar?

...är helt ny från förpackningen.

Förhoppningsvis i förpackningen...

KOLLA GÄRNA MINA ÖVRIGA FINA TRENDIGA AUKTIONER SAMT FAST PRIS VAROR!

Trediga auktioner? Sen när blev en auktion trendig och fast pris varor?


Sen har vi kommentarer om säljare och köpare, är det verkligen nödvändigt att sätta dit en miljon plustecken? Räcker det inte med "...massor med +..." Undra om personen sätter ner fingret på plustangenten och sen dricker kaffe eller pratar med sambon? Sen har vi dessa hjärtan, kisseöron och en massa annat tjafs före och efter kommentaren. Varför inte bara lämna korta och koncista kommentarer som; "snabb levernas, rekomenderas", "fina varor, snabb leverans, rekomenderas varmt" eller "fin klänning, snabb leverans, massor med +". Annars tycker jag dessa kommentarer om säljare/köpare är bra, de ger en snabb blir över om det är någon jag ska handla av eller om jag ska leta vidare.

Nu har jag varit arg klart...   





Av Ingela - 11 juli 2010 09:27

Självklart åker man dit    trätta alla som man egentligen borde träffa oftare än en gång per år. Vi bor ju faktiskt inte 100 mil från varandra, eller jo, vissa av oss gör det. Nu var givetvis Skellefteåfestivalen samtidigt så lite skralt på folk var det. Träffade min barndomsvän M och trots att vi bara bor 5km från varandra så träffas vi alldeles för sällan. Det är riktigt hemskt. Var kvar och surrade till 00 ca, då frös jag som en nakenhund på antarktiskt så vi (jag, mamma och H) sökte oss hemåt. I morse då Gumman kom o väckte oss hade jag en finfin huvudvärk, hur sjutton åker man på baksmälla på två Cola? Nä, jag drack inge starkare... Gubben skrattade och frågade om jag var sympatibakis med de som verkligen drack. Tydligen så var jag det. En bamyl och lite frukost så gick skallebangen bort, tack för det.

Idag blir det snickra lite, tröttheten till trots, värpreden ska fixas. Gubben ska jag sparka igång också, han ska få dra sista elen då jag målade sista varvet igår. Sen ska jag dra igång trimmern också och ta ner gräset i utegården, som det är nu så kommer hönsapönsorna att försvinna i gräset.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards