CrossCreekRapids

Alla inlägg under januari 2009

Av Ingela - 21 januari 2009 20:38

Igår när Gubben skottade så gick en slang till hydraliken sönder och det sprutade friskt... utan hydralik ingen skottning... Så idag när vi kom hem plockade Gubben fram våran "lillen", den lilla traktorn som han inte tycker om men jag älskar och tyvärr inte hinner köra så mycket. Han har satt snöslungan bakom den och håller tummarna hårt att han ska orka "slunga" snön från vägen. Ingen Gubbe har då kommit in ännu och svurit så förhoppningsvis funkar det. Tror inte lillen är dimensionerad för snöslungan...


Här hemma står allt stilla förutom det viktigaste då jag har haft långa dagar i veckan. Trodde jag skulle få gå hem tre idag men då kom en elev och ville ha ett papper i morgon bitti. Bara sätta sig att skriva... Var klar strax efter 16. Det är inte bara jag som har taskig framförhållning. Dessutom började jag alldeles för tidigt i morse, kom till jobbet halv åtta för att konstatera att jag hade första lektionen kvart i tio. Fick mycket planering gjort och provet de ska ha på fredag så jag kan korta i morgon och på fredag. Skönt.


Nä detta duger inte, göra lite te innan lådan.

Av Ingela - 20 januari 2009 20:48

Det har kommit ca 1dm snö sen igår. I morse när jag åkte till jobbet var vägarna inte roliga alls, oplogade och spåriga. När jag åkte hem var vägarna plogade men inte vår infart. Min lilla skitbil tycker inte riktigt om djup snö, jag tog mig ner men ankrade 5 meter från mitt garage. Mutter...


Efter middagen blev det skotta snö och bära in ved. Nu har jag dött i soffan till Top Model 11. Blir inte mer i kväll utan hopp i lådan sen.

Av Ingela - 19 januari 2009 21:13

Började 8 i morse och kom hem vid 19-snåret. I morgon blir det nog något liknande för att sedan trappa ner resten av veckan. Saknar Gumman såna här dagar, usch vad jag inte tycker om att missa henne. Fick i alla fall ge henne välling och mysa en stund. På morgonen blir det liksom inte, för mycket då och tider som ska passas. Undra när man ska komma i fas med jobb och familj?

Det löser sig nog...


Mina elever har idag kört hårt med mig, det är inte lätt att vara ny och hitta en bra nivå på klassen. Ibland underskattar jag dom för att nästa gång överskatta dom. Att eleverna sen ligger olika gör inte saken lättare... Ska jag hålla den låga nivån så blir de höga uttråkade och håller jag den höga nivån så fattar de låga ingenting. Måste hitta balansen där också. 

Mycket balansgång just nu men det löser sig nog det också :)


Nu ska jag hoppa i duschen för att sen hoppa i lådan...

Av Ingela - 18 januari 2009 15:19

Jag har fått två utmärkelser av supermamman, tack så jättemycket :)



Ska då skicka vidare till några... måste fundera lite :)

Av Ingela - 16 januari 2009 22:01

Dessa Phalaenopsishybrider blommar just nu, det kommer även stänglar på två till.


Det här är en Phalaenopsis Mini Mark som blommar på två stänglar.

Underbar liten sak :)

Av Ingela - 16 januari 2009 21:53

Det har varit kallt här hela veckan, pendlat mellan -25 och -29. Det har inte varit kul att sticka ut näsan för att åka till jobbet.

När jag kom hem idag gjorde jag först upp eld här och sen nere i mammas stuga då de skulle komma lite senare. Sen tog jag och Gumman sparken i kylan över till grannen för att se vad som är kvar av husvagnsgaraget. Inte mycket...

Själva stommen av huset är kvar och resten ligger i en hög vid sidan om.

Hem och värma näsan sen...


I morgon blir det jobb igen, vi har öppet hus på jobbet för niorna som ska göra sitt gymnasieval. Nästa helg blir det också jobba på lördagen men då ska jag tillbaka till mitt ursprung och mjölka kossor. Ska bli kul att få vara med kossor igen, jag har saknat det.

Våran kisse Isis har förövrigt dykt upp i grannbyn, 2km bort. Skrotkatt, måste fundera ut på vad vi ska göra med stackaren då han uppenbarligen inte trivs hos oss. Ska höra med de han är hos om han eventuellt kan få stanna där.


Nu ska jag knata i duschen och sen se klart Let´s Dance.

Av Ingela - 14 januari 2009 19:22

Jobba heltid innebär just nu; kliva upp, käka frukost, göra sig klar, väcka Gumman, fixa välling, dricka kaffe, åka och lämna på dagis, åka jobba, hämta dagis, laga middag, lägga Gumman och sen dör själv. Lugnar nog ner sig senare då jag fått ordning på mitt jobb. Har inte riktigt fått kläm på allt ännu. Namnen på eleverna har jag fått kläm på men jag saknar fortfarande ansikten på många namn eller många ansikten har inte namn...

Saknar även dator på min arbetsplats men den skulle komma snart sa chefen idag. Känner mig lite handikappad utan den. Skriva närvarorapporter och listor på provresultat för hand är tidskrävande. Så enkelt att ha en mall på datorn och bara skriva ut sen. 


Igår kväll blev inget gjort alls, blandade lite spolarvätska och sen dog jag i soffan och såg Top Model 11... Idag blir det väl något liknande, Gumman duschar just nu och sen ska hon i säng. Har lite jobb att gå igenom också. Hann inte idag då jag tagit för snäv dagistid att hämta henne på. Ska ändra det så jag kan "flexa" mina dagar. Måste få struktur på mina dagar.


Nu kallar Gumman...

Av Ingela - 12 januari 2009 21:00

Första dagen med elever och jag är trött i både kropp och själ. Kliva upp klockan 05.00 var ett tag sen. Gumman uppskattade inte heller att bli väckt klockan 06.00

Orkar inte skriva något uttömmande idag, ska försöka se CSI NY sen gå upp och sova.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards