CrossCreekRapids

Alla inlägg under juni 2009

Av Ingela - 18 juni 2009 22:23

Av Ingela - 17 juni 2009 22:37

När Gubben for till jobbet åkte jag och Gumman till Piteå. Vi var in på en "massa" handelsträdgårdar och kom hem med två Dagliljor, två dvärgastillbe och jordgubbsplantor. Jordgubbsplantorna är ungefär lika dyra som att köpa jordgubbar på ica. Ca 20:- för ett par blad... Rån kallar jag det. Midsommarhelgen kommer alltså att gå i grävandet tecken och byggandets. Hönshuset ska få sin sista handpåläggning.


Nu ska jag dricka mitt kvällste med "harlortar" i...

Av Ingela - 16 juni 2009 21:41

Idag har jag jobbat sista dagen på jobbet, en termin har gått otroligt fort. För fort. Har ingen aning om hur det ser ut till hösten men jag hoppas jag behövs, annars har jag en plan B. Har sökt in på två kurser i Luleå på distans. Svenska 2 och specialpedagogik A. Finns det inga jobb så får man väl studera. Det gör absolut ingenting att ha fler kurser på meritlistan.


Från och med i morgon kommer Gumman att vara blöjlös på dagarna, har räknat med en hel del misstag och köpt in en hel lunta med småtrosor. Jag är vansinnigt less på att bära hem blöjor i tid och otid. Sen är det grymt dyrt också. Nu hoppas jag på att Gumman fattar galoppen fort så maskinen slipper gå varje kväll med ett gäng trosor och byxor.


Nu ska jag njuta av min första kväll på semestern! Ha en fortsatt bra kväll.

Av Ingela - 15 juni 2009 20:33

Vad har vi gjort för vettigt idag då?

Inget särskilt vettigt lyder svaret på den frågan. Har mätt ut utehängnen till hönsen och tvättat ett x antal maskiner. Det är det vettiga jag gjort sen har jag och Gumman fjollat på ute resten av dagen.

Mamma var hit och käkade middag, bjöd på min latmansmiddag bestående av makaronerbaconbroccoliröra i ost. Inte märkvärdigt men gott. Gumman kan äta nästan hur mycket som helst av den. Idag blev det dock inte lika mycket då hon fick tag i Västerbottensosten och gnargade på den innan middagen. Blev fina tandavtryck så hon kan inte svära sig fri från tuggorna som var borta.


Har även börjat fundera på var jag ska ställa mina astillbe jag ska få av moster I. Måste göra en helt ny bänk då de få jag har är fulla redan. Blir nog på gaveln av huset där endast morgonsolen skiner, de gillade visst skugga och fukt. Där är enda stället jag har det på.


Nu ska jag återgå till mitt, plocka i ordning för sista dagen på jobbet i morgon innan sommarlovet och Gumman sista dag på dagis. Ska bli så skönt att få sommarlov...

Av Ingela - 14 juni 2009 18:52

Min lilla Ornithophora radicans har slagit ut sina pyttesmå blommor.

Inköpt på Orkidéutställningen i Luleå i Mars detta år, förstagångsblommare hos mig. Den odlas i skåpet, monterad på bark med mossa runt rötterna och duschas varje dag.

Av Ingela - 14 juni 2009 07:18

Hann inte skriva något igår då det var full fart från det vi klev upp. Moster I kom på förmiddagen och hälsade på. Sen var det tokstäda som gällde och på eftermiddagen dök P och S upp. Tyvärr så var vädret inte det bästa men ungarna var ute och lekte lite ändå. Sen senare kom även P och vi drog igång grillen. En riktigt svullarkväll blev det, fanns efterrätt också. Nu är jag vrålhungrig, konsigt fenomen det där. Äter man massor under kvällen så är man jättehungrig när man kliver upp. Jag hoppas P och S komme in snart så vi får käka.

Nu ska jag återgå till tystnaden utomhus och njuta.



Av Ingela - 12 juni 2009 21:48

Våran tupp Ragnar tvärdog idag :( Vi har ingen aning om varför.

Han har varit normal hela veckan men idag då Gubben kom hem var han död. Verkade lite hängig i morse då jag var dit och kollade till dem så han fick gå själv. Jag hittade inga synliga skador på honom så vi misstänker sorg efter sin gamla flock, stress efter flytten eller en chock av något slag.

Stackars liten Ragnar, jag undrar om jag hade kunnat göra något annorlunda så han inte dött? Lär aldrig få svar på frågan och spekulera vinner man inget på heller. Sänder dock en liten tanke till fjäderbollen vi fick ha en vecka hos oss...

 

Av Ingela - 12 juni 2009 21:44

Nu är den djupt röda Pionen utslagen helt.

Mina röda vinbär har fått dilerum, de är proppfulla med blommor. Tyvärr äter vi inte upp de röda bären, brukar bli mat åt sidensvansen och bergfinken på hösten.

Har tre stycken i denna storlek. Blir hutlöst med bär... De bör vara planterade på 20-talet. De är dock "mordhotade" då vi ska bygga altan och då är de lite ivägen sen är de inte alls vackra längre. Spretiga och tomma i mitten.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards