CrossCreekRapids

Alla inlägg under juli 2009

Av Ingela - 26 juli 2009 21:20

Idag har det regnat och regnat i olika hastigheter. Allt är genomblött ute och inte ens Gumman tycker det är kul i längden.


Jag gjorde ett "jävulsryck" i toan idag, har blundat för det länge nu. Då vi har tvättmaskin och torktumlare på toan så blir det dammigt så ini bomben där. På torktumlaren och varmvattenberedaren blir det råttor som går till världhistorien. De dödades idag, inte en dag för tidigt. Då jag fått upp ångan så torkade jag överallt, under beredaren, under tvättbänken, i torktumlaren, i tvättmaskinen, väggar, ja alla vinklar och vrår fick sig en omgång. Tack ocean för finfint grovrent som tar det mesta :) Sen rensa bland alla nyttiga och onyttiga salvor, krämer och annat skit man samlar på sig i skåpet. Nu kan jag hitta saker igen och få in lite mer onyttigt...

Gubben gjorde ett litet ryck och rensade bland lådorna i köket så nu är de rena och "remidjen" går återigen att hitta. Gumman har mest sprungit mellan eller gjort sitt. 

Nu ska jag och Gubben ta oss en välförtjänt kväll framför burken med lite gotta. Blir det regn i morgon ska jag fortsätta med övervåningen, lika bra att fortsätta då genen har slagit in, man vet aldrig då han försvinner igen.



Av Ingela - 26 juli 2009 21:20

Av Ingela - 25 juli 2009 21:21

Nu har den öppnat första blomman här.

Bor i skåpet monterad på bark med mossa runt fötterna. 


Det har även kommit två nya orkidéer. En Tolumnia (Irene Gleason x Golden Sunset) och en Paphiopedilum callosum var sublaeve. Tolumnian ska bo i skåpet och Callosum är en projektplanta från Neovita. Handlar om att man ska dela med sig av odlingen och se vem som först får den att blomma. Ska bli intressant att se hur det går.

Av Ingela - 25 juli 2009 21:19

Av Ingela - 25 juli 2009 08:40

Jag har inte hunnit uppdatera bloggen något då vi har Västeråsfrämmande och flänger runt norr och västerbotten värre än värpsjuka hönor. I torsdag var vi här och hade en skön grillkväll, igår blev det marknaden i Byske. Fyndade ett träpussel till Gumman, örhängen och två tröjor till Gumman. Den ena med den perfekta texten "Somliga kan inte och andra vill inte" Den var klockren på henne. Efter det var vi till Piteå. kikade på en bil, besökte barnens hus för att köpa en frisbee och vi kom ut med en hel påse... Blev lite annat. Idag sticker jag och M tillbaka till Piteå för att gå på loppis och sen staan. Usch då det är Piteå Dansar och Ler. Grabbarna grus och Gumman sover fortfarande tungt så vi har nog åkt när dom vaknar.

Nu ska jag agera så vi får åka någongång.


Ha en bra dag

Av Ingela - 23 juli 2009 00:16

Idag har vi inte gjort många knop. Jag har bakat en dubbel sats bullar bara. Fast det är inte så bara då det är jag ;) Bullar tar ju för sjutton halva dagen att göra, därför hatar jag det. Efter middagen dök min andra bror G upp. Tror de sniffade till sig bullarna. Blev lite hussnack och titta på dunbollar och undommar ute i hönshuset. Fick veta att de ska sälja en av sina bilar, en Audi... kliar lite i mina fingrar, min bil är ju inte den bästa. I min skruttbil går det knappt prata när man kör 90. Har ett egendomligt dovt morrande från framvagnen. Blir heltokig när man ligger och kör längre sträckor. Det räcker till Skellefteå, då vill man helst adoptera bort hörselgångarna då man är framme.

Jaja, nog om skitbilen.

I morgon är det auktion i en av grannbyarna, hade ev tänkt dit om jag hinner men får främmande från Västerås och vet inte när de dyker upp. Får forska lite i morgon bitti. Nu ska jag hoppa i lådan.

Av Ingela - 21 juli 2009 22:05

Han är våran lilleman med noll koll på de fyra benen, en liten klumpis är han. Ett av hans största intressen i livet är sova på konstiga sätt, jaga flugor i matter orkidéfönster och mucka med hunden som han är livrädd för ändå. Han har ett grymt tålamod med alla, speciellt barn som vill peta och känna och blir det för mycket flyttar han upp på ett högt skåp och kan där ligga och skratta gott åt ungarnas framfart.

När lilla tungspetsen kommer ut då vet man att Musse verkligen njuter av tillvaron. Detta är ett var många udda sätt Musse gillar att sova på.

 


Av Ingela - 21 juli 2009 21:53

Har idag hämtat resterande av dunbollarna, blev 14 stycken så en extra fick följa med hem. När vi var där räknade vi till 15 men tydligen inte. Blev räkna om ett otalt gånger innan vi kom fram till att de verkligen bara var 14 stycken, vi kollade till och med bilen så ingen ramlat ut i skuffen på vägen hem. Jag har tagit lite roliga dunfärger som grått, orange och flerfärgat, lite prickar är också med. Det ska bli kul att se deras riktiga färg sen, hoppas det kom med någon blåspättad (tror det heter så). De är vackra.

Dessa är också av rasen Dvärgkochin. Sen är det som de flesta säger, skaffar man en ras vill man gärna ha fler och det vill jag, finns ju hur många roliga raser som helst där ute. Tyvärr är mitt hönshus för litet för det... har en ladugård ;) undra vad Gubben skulle säga? Om man bara kunde leva på det också. I alla fall blir det nog spara ihop till en äggkläckare i vinter så jag kan kläcka fram kycklingar till våren. Det är alltid bra att förnya flocken med annat blod från någon annans flock. Säger vi...

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25 26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards