CrossCreekRapids

Alla inlägg under april 2008

Av Ingela - 16 april 2008 19:10

Nu har vi haft två och en halv intensiva dagar i Luleå. Alla musiklektioner för halva vårterminen intryckta på dessa dagar. Känner sig tom och innehållslös men ändå full av tankar då man åker hem. Eftermiddagarna har varit värst, stackars lärare, vi har lätt spårat ur då vi gjort saker. Humorn sitter under bältet på jag och några andra, så vi hamnar lätt där och skrattattacker är vanliga då vi drar igång. Läraren är helt underbar och varvar lektionerna bra så det blir aldrig tråkigt eller långtråkigt. Hoppas man blir så själv när man kommer ut i verkligheten.


Annars har här inte hänt direkt mycket, varit i Luleå, ätit och gått och sussat. En aning trött på kvällen. Måndag morgon var mindre kul, 2,5 dm snö ute när vi klev upp. Ospårat efter grusvägen och det var inte det lättaste att ta sig fram med min lilla gokart. En resa som brukar ta en timma och en kvart tog nästan två så jag var en aning sen till första lektionen.


Min kära dotter ser ut som att hon gått en boxningsrond, slagit näsroten = ett sår där, någon har bitit henne på dagis vid tinningen = ett bitmärke, igår föll och pladask på nyllet = två hugg i underläppen och ett litet i överläppen. Hon har kört in tänderna i läppen. Stackars liten, lära sig den hårda vägen. Det svider i mammahjärtat då hon gör sig illa. I morgon ska vi ha första utvecklingssamtalet på dagis, få se vad som sägs. Har mina aningar; en bestämd tjej som vet vad hon vill, funkar fint, utvecklas bra. Typ så blir det nog... låter så vid hämtningar i alla fall.


Kikade i min blombänk i kuvösen idag, lite kikar det upp här och där men inte är det mycket kvar av alla lökar som är nedgrävda. Nu hade då jävlarna kalasat på en stackare som kommit upp också, det gröna och hela löken borta... blir plantera en vitlök per tre lökar till hösten och hoppas det ska avskräcka. Funderar även på att skaffa en sorkvakt och stoppa ner i jorden. Nog var det väl fan om inte de ger upp då. Råttfällor också blir det då för att vara på säkra sidan. Då tror jag vi har tagit alla varianter som finns förutom hinken med klykol men det blir så äckligt. Hälla bort döa råttor och sen ska vovven dit och kalasa, nej tack...


jaja, hämta ved sen en tekopp och dö i soffan till Top Model. Fint och följa, slipper engagera hjärnan.


Hare bra

Av Ingela - 13 april 2008 20:06

Söndag idag, vilodag? Nope, inte alls. Efter frukost drog jag iväg till A för att fixa det sista på specialarbetet vi skrivit. Vi körde fast ganska ordentligt på ett stycke som skulle ändras. Hur mycket vi än vred och vände på meningar fick vi inte till det. Lade ner skiten och fikade istället. Fixar arbetet senare. Efter A drog jag iväg till B för att fixa det sista till musiklektionen vi ska ha i morgon. Den gjorde vi för tre veckor sedan så det blev mest en repetion och sen välja musik. Hon gillar jazz bland annat och jag hårdrock av olika slag, det blev en liten krock där då ja men efter lite diskussioner enades vi om en instrumental lite "hårdare" låt. Ska läsa upp ett citat som handlar om att våga släppa taget så den passade fint. Efter B till Kvantum och veckohandla. Kändes som att man aldrig skulle ta sig hem.


Jag och A tjatate lite om att knapra lyckopiller då A har en massa kompisar som äter lyckosar och är deprimerade och destruktiva. Om man inte trivs med sitt liv som det är, jobbar för mycket eller något annat som gör livet surt varför inte ändra på livet då? Hennes polare knaprar hellre piller än gör något åt livet. Det är säkert lätt för mig och tänka så här framför datorn och skulle man själv hamna där skulle nog lyckosar vara guld värt men någonstans måste man ju börja nysta. Varför mår man som man gör? Enkel fråga att ställa men säkert skitsvår att svara på. Jag kan inte ens svara på varför jag är nöjd med livet, tror jag... visst har jag tunga perioder då skolan känns som hela universum på mina axlar och jag skulle helst vilja stoppa huvudet i sanden och skita i allt men det lättar ju. Tror det är viktigt att ta sig egen tid, göra det man vill. Behöver inte vara mycket men bara få känna frid någon gång då och då. Tur man har en gubbe som fattar vikten av detta och låter mig göra det.


Jaja, nu blir det te till navy cis, duscha och gå sussa. Heldag i skolan i morgon.


Hare bra.


Sitatet jag har valt:

Rädslan suger tag i mellangärdet.

Han respekterar rädslan och använder den.

För rädslan som jagar runt i kroppen ska omsättas till offensiv energi, ge det mod han behöver för att våga språnget.

Han tar kort ansats, måste det för att klara klipputsprånget under sig, hoppar rakt ut från avsatsen - och svävar! 

Av Ingela - 12 april 2008 20:15

Jag har ont överallt idag, dansen igår tog död på alla muskler i kroppen. Det känns att det var ett tag sedan man rörde på "fläsket" men kul hade jag. Sista passet var jag trött i både huvud och kropp. Knoppen kändes som en urblåst lada, inte ett sågspån kvar och kroppen var som en urvriden disktrasa. Väl hemma igen höll jag inte på att ta mig ut ur bilen. Att man hinner stelna ihop så mycket på lite över timman. Jag kände mig som agda 98 år och hade god lust att fråga efter rullatorn. I morse var det ännu värre och nu känns det något bättre men ska inte böja mig frammåt håller då inte på att ta mig upp, mina ryggmuskler gillar inte arbete just nu.


Mamma med särbo och min moster med hennes man har varit hit idag. Gubben och Särbo har fixat upp ny antenn och antennkabel så nu kan vi se TV igen efter tre veckor utan. Jag hade lätt kunnat vara utan TV jämt. Min moster har blivit farmor (mitt kusinbarn) till en söt tjej så jag passade på att skicka med en massa barnkläder efter gumman, bättre de får användning av det än att det ligger och skräpar här. Måste åka dit och se på grynet någon dag, de ska bara få landa lite först.


Nä, detta duger inte, dags att städa upp efter dagens sjöslag. Inte vackert med vår på vit korkmatta och två karlar som springer ut och in med skor för att få upp en antenn.


Hare bra 

Av Ingela - 10 april 2008 20:15

Idag har man då varit i Luleå igen. Kombination av bild och dramalektion. Var inte direkt inspirerad för lektionen men visade sig vara rätt ok ändå. Ska även dit i morgon igen, heldag dans. Fattar inte hur jag ska palla, kondisen är lika med noll och tycker väl inte heller att dans är tjoho-rolig. Jajja helg sen, får se det så.


Gubben har idag gjort hälsoundersökning på jobbet, när jag frågade hur det gick sa han bara "icke körbar". Fattar ju mycket av det. Hade då i alla fall gått bra när jag lirkat ut lite svar. Hörseln var väl lite nersatt men det var inget nytt, han hör det han vill höra. Det värsta är att jag också har börjat koppla in den hörseln och lillan ärvde den. Alla surrar och ingen lyssnar, jösses, hur ska detta sluta?


Nä, nu blir det lite te och gå pyssla med orkideérna.


Min paphiopedilum utslagen.

Av Ingela - 9 april 2008 19:14

Det är helt otroligt, datorn lever sitt eget liv. Satt hos mamma och pluggade idag igen, hade pluggat in min bärbara i hennes bredband och sen lägger skiten av när jag skulle in på nätet och kolla en sak. Hur mycket jag än ville så blev jag inte uppkopplad. Vara bara lägga ner skiten och åka hem. Gubben kikade på datorn sen och kom fram till att det var ändrat till att datorn skulle hitta IP-adress själv. Jag lovar och svär jag har INTE pillat i dessa inställningar. Det är utanför min kunskap så då pillar jag inte där. Antingen spökar det eller också ville datorn vila lite. Fast med närmare eftertanke behövde jag också paus i jobbet. Nacken känns ungefär som en pingpongboll och huvudet molar och värker. Bamyl är dagens räddning. Tre hela dagar i datorn och skolans värld gör nog inte underverk för nacken precis.


Här har vädret varit huvva i tre dagar nu, storm och snö. Vägverket verkar ha tagit semester för inte blir det plogat. Med min lilla gokart är det inte lätt att ta sig igenom snövallarna som har blivit. Att det ska vara så svårt att skicka ut nån att ploga. Snart tar jag skotern då tar jag mig garanterat fram, kanske, brukar sitta fast fint med den också... Nu är den visserligen fortfarande i delar men det finns fler här på gården. Har beslutat att inte laga den nu i vår, hinner ändå inte få delarna och skruva ihop den innan hela säsongen är över. Blev ny antenn och kabel istället. TV: n kändes roligare när det är sånt här väder.


Jaja, fixa annat nu, ska till Luleå i morgon och ha lektioner. Suck...


Hare bra.


Längtar till kvällarna ser ut så här.

Av Ingela - 7 april 2008 21:23

Efter mycket möda och stort besvär har jag äntligen fått ihop min reflektionsrapport. Tog lite tid men när det äntligen lossnade hade jag pusslat ihop den på 5 timmar. Tänk om det kunde lossna på en gång någon gång. Datorn gjorde mig aningens arg i morse och jag hade lätt kunnat ge bort den till första förbipasserande. Min sambo hade då blivit mindre lycklig på mig. Åkte till mammas lägenhet för att kunna plugga ifred, där kan jag inte hitta på en massa annat intressant istället för att plugga. Här hemma blir det lätt tvätt, disk, städ och promenader med hunden. Pluggade in datorskiten i mammas bredband, allt är förinställt i min bärbara, och ville det funka? Nä skulle inte tro det, vill datorhelvetet någon gång som jag? Sket i internet och skrev ändå. Blev lite jobb när jag kom hem istället. Fast här funkade inte internet heller, felmeddelande... teknikens under eller nått... Sambon la en läkande hand på skiten och det började funka. Tack, äntligen.


Nu: te, lite surfning på neovita, dusch och gå sussa gott.


Hare bra 

Av Ingela - 6 april 2008 18:21

Idag har jag inte gjort mycket, blev grilla lunch ute i grillringen. Mamma och hennes särbo kom också. Har pysslat lite med mina orkideér och tvättat ett ton med tvätt. Kan inte fatta hur mycket tvätt en familj på tre personer kan åstadkomma.

Hunden är inte kul att ha ute just nu, hon luktar mer som ett surdike än en hund. Här har gräsmattan tinat fram där vi skottat likaså infarten. Gräsmattan luktar surdike blandat med kattpiss trots att vi inte har någon katt som kan besudla gräsmatta och blombänkar. Infarten liknar mer ett lerfält än farbar väg. Blir väl bra till midsommar när allt torkat upp ordentligt. Hunden får vi ge ett såpabad när det torkat upp lite. Inte hennes favorit precis.

Musjävlarna har även knagt av barken på min älskade ros som jag planterade i sommras. Får se om den överlever. De har även käkat upp större delen av alla vårlökar som är nedgrävda. Ska bli kul och se vad som egentligen är kvar i blombänkarna. Jag har satt in en ultraljudsdosa i kuvösen men detta verkar inte funka, de är där inne ändå. Sabla gnagare. Än är kriget inte avslutat! Morr...


Jaja dricka te och fundera lite över veckan, har inte skrivit mycket på min rapport ännu. En halv sida ungefär, ska vara tre sidor. Blir kniven-mot-strupen-jobb...


Hare bra


Bild på paphknoppen och min påskkaktus som blommar.

Av Ingela - 5 april 2008 15:17

Trist väder så det förslår. Kom ca 2 dm snö inatt, blötsnö. Gubben hade fullt sjå med att skotta bort det med traktorn. Det är inte lätt när det har tittat fram grus och gräs under. Sätter man ner slungan för långt åker gräsmattan eller grusvägen med, för lite långt så flyter den ovanför snön. Pest eller kolera alltså. Annars har det varit dimma och mulet hela dagen.


Det blev ingen skoterrunda för gubben i helgen då det tog för mycket tid att skotta bort snön och sen hade han inte fixat till skotern heller så nu fick jag ha honom hemma hela helgen, på gott och ont. Brukar inte bli gjort det jag hade tänkt men gör inte så mycket. Det jag inte gör idag finns kvar i morgon. Får inte sparas för mycket bara då blir det inge kul alls att börja nysta upp skiten... Det är rätt skönt att bara vara hemma och luffsa omkring i armens gamla M90 ställ. (Not foxy...) Ta igen sig riktigt ordentligt.


Nu kallar gummal, har sovit middag vill ha mellis.


Hare bra. 

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards