CrossCreekRapids

Alla inlägg under augusti 2008

Av Ingela - 16 augusti 2008 22:06

Idag har vi myst på ute, har fotat lite i trädgården, planterat mina höstastrar och hjälpt lillan plocka röda vinbär.

Mina ölandstokar blommar för fullt nu, eller nästan finns fortfarande knoppar som inte har slagit ut ännu.

Min blåa höstflox håller också på att slå ut nu. Väntar på den vita och en tredje som jag inte kommer ihåg färgen på men den kommer nog inte att blomma i år. Blev nergnagd några gånger i våras av mössen...

Mina astrar hjälpte gumman mig att plantera, gick sådär. Hon har inte kommit på att jorden ska i krukan utan hon häller den på blomman i stället. De blev lite tilltuffsade men de rätar nog på sig. De är roligt att hon vill vara med i alla fall. Kommer nog inte att hända när hon blir 10 tror jag.

Bilden är tagen när det är mörkt ute så den blev inte riktigt rättvisande...

Vi blev bortbjudna på middag idag, palt hos supermamman. Det var riktigt gott och det var längesen vi käkade palt. Tyvärr har man inte hjärnan med sig när man äter palt så det blir alldeles för mycket, jag är fortfarande mätt och lär nog knappast behöva frukost i morgon. Gumman åt en halv palt, hur en liten kan få i sig så mycket utan att få paltkoma. Jaja, återgå till filmen som jag inte riktigt fattar men har ändå fastnat i den.


Hare bra


Av Ingela - 15 augusti 2008 21:35

Äntligen är det höst i luften. Jag går och njuter av den svala värmen, det går att vara ute och göra saker, slipper ligga i skuggan och flämta efter luft. Önskar bara jag hade samma blomsterprakt på hösten som på sommaren. Nu blommar visserligen mina ölandstokar och jag ska plantera höstaster i kuvösen. Pellisarna blir kvar till i slutet på september, längre om det är varmt ute så lite fägring får jag. (Ska ta kort på detta i morgon) Inne väntar jag med spänning på att min Aida ska slå ut. Den är min första monterade orkidé och har aldrig blommat hos mig tidigare.

Man kan riktigt se hur blå den kommer att bli. Tyvärr har en knopp torkat in men det kommer fler och bara jag får se en blomma så är jag nöjd. Phallar brukar vara blommaskiner så har de börjat kan de fortsätta hur länge som helst nästan.

Jag har även börjat spåna lite i hur jag skulle vilja renovera här hemma, supermamman hade finfina kataloger som satte griller i mina grå hjärnceller. Mjölka taket, måla köksinredningen, byta golv och tapeter. Bygga ut ett sovrum och toaletten, oja. Nya möbler och få till min och gubbens hem, det skulle inte alls göra ont. Ska försöka hitta bilder på hur jag vill ha det. Blir nog skaffa klippbok... Måste bara hitta ett jobb först. På F-kassa blir man inte alls fet, om man får pengar alls vill säga. Söker på alla jobb jag kvalificerad för och även till de som jag kanske inte riktigt är det men inte ett svar har jag fått. Kan lätt knäcka ens tro på sig själv. Ska ringa kommunen också och ställa mig på deras vikarielistor, kanske man blir in-lasad någon gång i livet. 

Jaja, återgå till burken och sen natta sussa.


Hare bra

Av Ingela - 11 augusti 2008 19:59

Det blev en heldag på stan (Skellefteå) med moster. Har inhandlat en ny vår och höstjacka, tre baströjor (vit, svart och grå), en tjocktröja, tre höstaster att plantera i kuvösen, en orkidé (så ovanligt) och ett par vår och höstskor. När jag äntligen kom hem var totalt knäckt, min rygg håller på att gå av känns det som. Nu ska jag ligga och slöa ikväll för att städa ur min garderob från skit i morgon. Äntligen. Ska göra mycket i morgon, dels garderoben sen siliconera terrariet och plantera mina nyinköpta till kuvösen. Vad blir det då? Förmodligen bara dammsugat... bättre än inget i alla fall.

Nä, inta horisontalläge och glutta burken.


Hare bra

Av Ingela - 11 augusti 2008 08:30

Har inte hunnit skriva här på ett tag, när Gumman har lagt sig har jag själv dött i soffan med en bunke popkorn. Har hänt en stor sak sedan jag skrev sist och det är mycket därför jag inte hunnit/orkat skriva heller. Jag och Gubben gifte oss 080808, här hemma i hemlighet. Hade bara tre vittnen här. Var skönt att slippa allt bök och stök som kan vara runt ett bröllop. Ska ju gifta sig för att man älskar varandra och vill leva med varandra tills man gammal, rynkig och grå, inte för en jättefest som varar ett par timmar.

Annars har jag hunnit på biblioteket som hade utförsäljning på böcker, 2 kr/st så det blev ett litet gäng till Gumman, var dock redan rätt utplockat.

Blev då på sniskan, ids inte vända det, krök på nacken istället...

På Nolia har jag även hittat två kuddar till soffan i vardagsrummet. Det är snudd på tantvarning på dem. 

Är nog den enda kisse som tar sig in i detta hus. Är inte direkt förtjust i katter men har ändå börjat snegla lite åt katter, skulle vara bra för gnagarna. De blir inte fler om man skaffar katt. Vill då ha en Norsk Skogskatt och de är inte direkt billiga har jag upptäckt. Hittade en helsöt kattunge i Umeå tror jag men gick lös på 6000:-. Vet inte om jag skulle släppa ut en sådan dyr katt själv och då gör den ingen nytta heller. Hur man än gör så har man arslet bak. 

Har även fått hem en ny orkidé, en Neofenetia falcata.

Liten och söt, passade bra i ett nästan överfullt vardagsrumsfönster. Ja, några till kan jag nog knöka in. Mitt skåp artar sig, det är målat klart nu och ska siliconeras idag sen montera armaturer och lysrör sen är det klart att dra igång. Ska bli kul och se om jag lyckas hålla något levande där inne.

Nä, nu ska jag upp och hämta Gumman så hon får lite frukost sen bär det av till skellefteå. Måste ha lite nya kläder. Det jag har här hemma ser mer ut som urtvättade disktrasor. Kanske var att ta i men snudd på. Är bra på att gå på stan men oj så dålig på att köpa kläder till mig själv, köper hellre till Gumman. Det är roligare.

Hare bra

Av Ingela - 6 augusti 2008 23:18

Ringde till f-kassan och frågande efter mina pengar och de skyllde på byte av systemet igen. Ska det verkligen ta 6-8 veckor att handlägga om mammaledighet? Jag frågade vem som skulle betala mina räkningar under den tiden, det hade han inget bra svar på. Han skulle skicka det vidare till en handläggare, akut, sen skulle jag ha pengarna inom två dagar. Idag var den sista dagen av dessa två och jag har fortfarande inte sett till några pengar. Ska ringa i morgon igen. Då ska jag "be" om att få skicka dit mina räkningar. De kan ju lika gärna betala dom som jag. De sitter ju på mina pengar som ska gå till räkningar.

Har idag städat kuvösen, med lite hjälp av min moster för vintern, torkat rutorna, rensat bort ogräs från bänken och plockat bort dyngan vi lämnat där i sommar. Det funkar mest som avstjälpningsplats när det är som varmast, tyvärr, orkar inte vara där då. Ska fota sen när jag är klar.

Nä, nu blir det hopp i lådan.


Hare bra

Av Ingela - 3 augusti 2008 21:31

Utan pengar en hel sommar bara för att försäkringskassan håller på att byta sitt system. Vilket skämt. Anmälde föräldraledigt 10 Juni och har inte sett en krona efter det. Har fyllt i och skickat in alla papper i god tid, annars får man inga pengar men varför kan det inte hållas från andra hållet? Snacka om envägskomunikation. Vi ska vara snälla och skötsamma för att få lite pengar och de kan göra som de vill tydligen. Jag får ringa igen och vara arg. Sist sa de bara ursäkta och skyllde på sina systembyten och att det kunde ta lite tid. Om jag hade varit ensamstående med barn då? Vad skulle jag då ha levt av? Vatten och gräs eller? Jaja slutgnällt.

Idag har det varit fullt upp, jag fyller 25 igen ;) och har haft fikafolk hela dagen. Mera kommer i morgon och på tisdag. Ska försöka hinna till Nolia igen på onsdag. Veckan fullspäckad trots att man är ledig.

Nä hopp i duschen sen lådan


Hare bra

Av Ingela - 2 augusti 2008 23:06

Jag har inte skrivit här på ett tag, varit alldeles för varmt för det. Här har egentligen inte hänt så mycket. Vi bjöd mamma, hennes särbo och P på grillspett en kväll. Till efterrätt blev det bärkompott i honung och vi åt så vi hade köttkoma efteråt. Lillan gillade efterrätten bäst och hon såg ut därefter också.

Mina blommor frodas fint nu. Pelargonerna blommar och blommar, har ställt dem utmed varandra i kuvösen och fotat. Blev ett fint blomsterhav.

Även mina orkideér blommar för fullt, eller ja, en del av dem iaf. Två phalaenopsis blommar i massor.

Min paphiopedilum har dubbla blommor just nu. De är så söta.

Jag och lillan hittade en skadad trollslända på gräsmattan en dag. Den skulle tittas på gärna smakas på men det fick hon inte. Vi la den vid fågelbadet, som ingen fågel är i. 

Idag har vi har vi varit på Nolia, jag var skogstokig innan vi var klara. Folk visar ingen hänsyn alls, bara de tar sig fram så skiter de i allt runt omkring. Vi gick ute istället jag och gumman, hittade en fin traktor och blev lite sjuk. Själv har jag två skruttisar, som funkar men är gamla. En 77:a och en 83:a tror jag det är. Det hade dock inte gjort ont med en sån här:

Hittade även en supersöt bil jag blev kär i. Min gokart håller på att rasa isär så det börjar nog bli dags att leta en annan. Måste bara hitta ett jobb först.

Tycker till och med om dekalerna på den. Gubben tyckte jag var galen och skulle inte alls åka med om jag köpte en sån. Då får han väl gå då. På tal om bilar har lillan fattat galoppen med vad bilar går ut på.

Nä nu är det dags att knyta sig så jag orkar upp i morgon. Hoppas på en klar kväll i morgon så det blir en fin skymning. Tog detta på väg hem en dag.

Hare bra

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards