CrossCreekRapids

Alla inlägg under oktober 2008

Av Ingela - 28 oktober 2008 15:43

Packade då in allt i skitbilen för att åka till Byske och handla. Hann inte långt, till grannen, sen fick den kikhosta och varvräknaren slog i vild förtvivlan sen dog den. Ringde Gubben och svor sen hostade vi oss hem, helt otroligt att den "funkade" hem.

Nu är jag utan bil, suck, såna här gånger undrar jag varför i helvete vi skulle bosätta oss långt ute i skogen utan lokaltrafik och än mindre en affär på gångavstånd.

Mamma fick rycka ut och handlar åt oss sen kommer hon hit och käkar middag här. Stackars mamma, vad hon får stå ut...


Av Ingela - 28 oktober 2008 14:25

Nu då jag kämtade Gumman på dagis levde bilen sitt eget liv. I varje potthål så gick varvräknaren ner i botten och upp igen. Det var inget som märktes på bilen utan mest på varvräknaren. Dags för operation Renault i helgen då. Vad felet ska vara denna gång? Tycker den är allmänt lustig då en sak verkar vara trasig men egentligen är det något helt annat som är trasigt.


Har då idag bytt till vinterdäck och det var ett rent helvete. Skitig bil och allt var fastrostat. Mutterdragaren till kompressorn orkade inte ens dra lös vissa muttrar så det blev handkraft och våld. Skitbil. Om jag hotar med skroten så kanske den lagar sig själv.


Nu ska jag nog hosta (bilen alltså inte jag) mig ner till Byske och handla lite, ekar fint i skafferi och kyl just nu. Passar på att käka middag hos mamma om hon är hemma.


Ha en bra eftermiddag/kväll

Av Ingela - 27 oktober 2008 19:58

Idag har vädret verkligen sugit, dimman har aldrig lättat och det har småskvittrat hela dagen. Gumman var på dagis i morse och jag gjorde en väska medan hon var där.

Köra bil nu efter vägen är inte roligt alls eller kanske beror på hur man ser det. Är en tunn lervälling på en hård yta. Bilen blir skitig och allt som nuddar bilen blir skitigt men oj så kul att köra. :) Ett litet lyft i det gråa.


Fota har det blivit lite av senaste tiden, det är liksom inte kul när allt är grått ute. Det trista blir som så uppenbart. Jag längtar till snön...


Nu ska jag göra lite te och mysa ihop mig i soffan och glutta burken.


Hade bra



Av Ingela - 26 oktober 2008 21:13

Idag har det varit segt, väldigt segt. Vet inte om det beror på nattens vedermödor eller om det är det där timman som gör det.

Efter frukost skickade jag Gubben och P att handla så vi kunde göra palt till midagg medan jag och Gumman gick ner till mamma och H för att pimpla kaffe. K kom och vinkade hej då, hon åker i morgon bitti och återkommer i Maj. Långt dit, jag tycker om hennes norrlandsbesök.


Annars har det vettiga stannat med att jag tvättat lite och plockat bort det jag dragit fram i garaget förutom palten då som jag tycker tar en evighet att göra. Skala, hacka, mala, röra och vänta. Det är booring men jag är då inte heller någon fantast av att stå i köket...


Nu ska jag göra mig klar för att hoppa i lådan, massor trött...


Hare bra

Av Ingela - 26 oktober 2008 09:13

Strömmen for någon gång i natt. Vi vaknade vid 2-snåret av att sängen vibrerade. Vår pälsboll som är extremt mörkrädd var halvvägs upp i sängen och vibrerade så tänderna skallrade på henne. Sovrummet låg i ett kompakt mörker, vi hade inte ens ledljus där inne. Blev mutter och morr åt hunden och fick hon att lägga sig nedanför sängen. Hon får egentligen inte alls vara i sovrummet men en utjagning funkar inte då hon lika snabbt är tillbaka. Somnade om och vaknade igen vid 4:a av pälsbollen igen som då denna gång lyckades väcka Gumman också. SUCK. Blev ett jättevrål hos henne då mörkret fortfarande var lika kompakt. Det var bara ner och hämta en ficklampa som sen fick stå på ett bord i sovrummet. Hund och Gumma blev då lugna och somnade om, hunden fortfarande i sovrummet. Lite mindre roligt för oss då ficklampan inte alls har samma mjuka sken som Gummans nattlampa.


Just nu känns det som att jag har vakat i natt, inte alls pigg och känner mig hyffsat mosig. Hoppas på en bättre natt i natt.

Nu ska jag ta tag i tvätten, igen och skicka P att handla. Ska göra Palt till middag och saknar lite saker.


Ha en bra dag.

Av Ingela - 25 oktober 2008 22:42

Har då idag bakat matbröd, det är konstant slut så jag har börjat baka eget. Det är inte direkt billigt att köpa 2 till 3 limpor i veckan. Har även fixat äkta mjölk att baka på, det blir mycket godare då. Vad blir nästa inbesparing? Har ingen aning men förmodligen något då matpriserna stiger i faslig takt.


Annars har vi idag mest varit ute i solen och myst på, till Gummans stora förtjusning är mormor, H och lekfarbror P här. Hon vet inte på vilket ben hon ska stå eller i vilket knä hon ska sitta. H har ett enormt tålamod med henne och kan sitta och sortera knappar med henne i timmar medans P är karusellen i hennes liv. Tänk att ha de bekymmrena, vem ska jag leka med idag? Pyssel eller bus? 


Dax för lådan, kom ihåg att ställa om klockan nu i natt vilket jag inte skulle ha gjort om inte mamma sagt något.


Hade bra

Av Ingela - 24 oktober 2008 06:58

Efter dagis i går var jag och Gumman ute, tog lite kort medan hon lekte.

Dessa blommar fortfarande i kuvösen men det börjar vara på upphällningen och dags för vintervila.

Det börjar vara dags att ta in fågelbadet, ingen stackars pippi klarar av att bada i kärnis...

I skuggan blir det nästan aldrig plus nu.

men i solen tinar det ännu.


Sen kom grannbonden för att ta ihop rundbalarna på åkern, det var mycket roligt för Gumman. "Ackoor, pappa, köra" fick jag höra medan han tog ihop balarna.

Tyvärr har vi ingen sån stor ny och inte ens grön utan röda men för Gumman spelade det ingen roll, det var en traktor och de är roliga att åka.


Idag blir det städa, plocka ihop och tvätta (jag gjorde det inte igår...) så ingen slöardag här inte, dags att börja :)

Ha en bra dag

Av Ingela - 23 oktober 2008 14:56

Jepp, jag skulle upp kl 06:00  för att hinna  ta fram Gummans fotokläder och packa dagisväskan som alltid åker mellan då den behövs här också. Vacknade dock av att Gubben bryskt skakade i mig och sa att klockan var 7. Jävlar, morgonmys med Gumman? Sällan, har var det upp med henne och klä på henne, tur att jag visste vad hon skulle ha, sen stoppa vällningflaskan i hennes händer och sätta henne på soffan medan jag själv kutade omkring som en värpsjuk höna. Har ingen aning om jag fick med allt till dagis men de sa då inget när jag hämtade henne. Mitt morgonkaffe och frukost fick jag hos Susanne, tack vännen.


Nu på em har inte mycket hänt, fixat och donat medans Gumman har lekt med en markisoleringsbit vi har tagit in. Hon tycker den knarrar så härligt när man går på den. Själv vill jag nästan frysa av det.


Nu ska jag tvätta IGEN...

Hade bra

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards