CrossCreekRapids

Alla inlägg under december 2008

Av Ingela - 18 december 2008 13:26

Av Ingela - 17 december 2008 19:59

Av Ingela - 17 december 2008 08:43

Inatt har det blåst och varit plusgrader ute så alla vägar är väldigt välpolerade och ser mer ut som en nyspolad hockeyplan än en väg. Det blir ut med sparken idag, ett stöd i livet då det är såhär halt. Tur man inte blev utringd på jobb, det är lite brottom då de ringer på morgonen och med en medelhastighet på 40 har det tagit för lång tid.


Gumman har tagit sovmorgon och har nyss vaknat, vill nu morna sig en stund innan man hör på babyvakten: "mamma, gå ner". Då är det bara upp och hämta sen drar morgonbestyren igång på allvar. Själv har jag hunnit vara uppe ett par timmar, tvätten har jag dragit igång, morgonkaffe i lugn och ro samtidigt som jag läser bloggar. Tidningen hämtar jag sen då det är en bit till tidningsröret. Ingen toffel och morgonrocksavstånd.

Måste baka lite idag också eller i morgon... Hallongrottorna är slut, har haft en gigantisk råtta i kakburken (min man) så förrådet ska fyllas på. Kanelbullar ska jag nog också göra. Julen närmar sig men först ska Gumman fylla 2 år...


Ha en bra dag

Av Ingela - 16 december 2008 20:27

Ringde förra veckan till min A-kassa om beslutet som dröjer, det skulle nog komma under förra veckan men inget beslut kom så jag ringde idag igen. Fick prata med en vettig människa som tyckte jag hade väntat alldeles för länge. Hon gick igenom mina papper för att se så att allt var ok men det fattades två papper. Varför sa då inte hon jag pratade med förra veckan det? Hon jag pratade med då kollade också så att allt var ok men tydligen inte. Ska skicka dessa papper i morgon och dagens kvinna skrev en notering att det var på väg så jag skulle slippa vänta ännu längre. Nu får vi bara hoppas på att det fixar sig fort.


Idag var då Gumman till tandläkaren första gången, det tog 30 minuter innan hon gapade så tandis kunde få en liten glimt av gaddarna. Mutade henne med att hon skulle få borsta själv (tänderna alltså) men Gumman ville inte då det saknades tandkräm på tandborsten. Funkade sen då hon fick vatten i en mugg att doppa tandborsten i. Principfast tös har jag...


Nu ska jag hoppa i duschen och sen göra lite te.

Av Ingela - 16 december 2008 20:26

Av Ingela - 15 december 2008 20:51

På våran landsväg här brukar det sällan passera bilar. Det är bussen på morgonen och någon stackare som ska till jobbet, sen kommer bussen tillbaka på kvällen och arbetarna som ska hem sen är det bara någon enstaka stackare under dagen. Idag har det däremot varit autostrada, de flesta skulle och kolla om deras husvagn klarat sig eller om det är mos.

Jag tänkte i morse att Gumman skulle få åka på dagis trots mina "trasiga" (ni som är nya läs "jag hatar elfel") ljus fram på bilen då jag aldrig brukar få möte den tiden på morgonen. I morse bedrog jag mig, jag har aldrig mött så många bilar... När jag lämnat Gumman for jag till T på kaffe och invänta dagsljus sen åkte jag hem.


Har varit allmänt seg hela dagen då jag inte har fått sova något i natt. Gumman är helt oskyldig, däremot snarkade hunden som en hel arme periodvis och sen kunde jag bara inte somna. Det är så irriterande...


Nu ska jag göra lite gräste (kamomill) kanske jag somnar ikväll :)


Av Ingela - 15 december 2008 20:50

Av Ingela - 14 december 2008 20:43

Grannen har ett gigantiskt "växthus" som han i ett antal år har hyrt ut platser på vintern till husvagnar, husbilar, båtar osv. Detta ställe rasade då igår 7.40 Jag var dit idag och tittade, vilken förödelse, såg pengar med vingar och ett antal nya dyra husbilar och husvagnar med taket intryckt.

Inhysningsstället är ca 120 meter långt och 20 meter brett. Det står 80 installade...

Hela takkonstruktionen har gett vika och landat inne i byggnaden. Takbjälkar ligger på taken.

Det är ett gigantiskt plockepinn och ingen vet hur de ska få ut de installade. 

Bilderna jag har visat är på baksidan där husbilarna/vagnarna fick allt över sig. Vagnarna på framsidan har klarat sig bättre då det taket fortfarande "står" upp, det hänger och rasrisk finns ännu men än så länge så...

Hittade ett hål på framsidan där jag kunde ta bilder inne i byggnaden men tyvärr så tog batterierna slut i kameran. Ska dit och fota innan de börjar med att försöka ta ut innehållet.

Jag lider med de människor som har sina vagnar här inne, det ska inte vara kul att få ett samtal som lyder att taket för första gången på 17 år inte höll för snön. Jag lider lika mycket med min granne som har huset.

Det bästa (eller kanske värsta) är att de bytte tak på huset nu i höst. Undra vems fel det är? Snön, byggarna eller ägaren? Om man ska leta skurkar...

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards