CrossCreekRapids

Alla inlägg under december 2008

Av Ingela - 11 december 2008 14:07

Av Ingela - 11 december 2008 08:27

Jaha nu strular elen i bilen igen, så ovanligt då. Denna gång är det hel och halvljus eller jag ska nog säga helljus men inget halvljus... Mutter.

Jag har då inget halvljus på bilen, endast ett litet glödande kommer från lysena vilket gör att dimljusen ger bättre ledsyn och då är det taskigt med lyse. Helljuset lyser upp min tillvaro men kan inte köra med det då jag får möte utan då är det av med det och köra med dimljus och hitta snödrivan till höger och hoppas att man inte åker av.

Nu kör jag inte efter mörkrets inbrott men när är det man hittar på att åka bort? Jo på kvällen, det är då alla är hemma. Jag HATAR min mil... Någon som vill ha ett vandrande elfel och kan tänka sig ge min en bil utan elfel? 

Hoppas Gubben hinner felsöka innan han åker till jobbet...


Idag är vädret "varmare" så efter frukost ska jag och Gumman ut, hon har energi för fem efter att ha varit inne ett par dagar pga kylan. Dagis har det inget blivit av, vill inte ut då det är -25 eller snöstorm sen är det lättja många gånger. Två mil till dagis, två mil hem, vänta ett par timmar, två mil till dagis och sen två mil hem. Kostar mer än det smakar.

Sen är hon liten en gång, hon hinner nog med dagis så hon blir less tror jag. Vi njuter av tiden tillsammans istället :) Vi får inte igen den. 


Nä nu ska jag göra frukost sen måste jag iväg och köpa mjölk, ska försöka baka idag jag och Gumman. Lussebullar blir det. Måste lägga på ett kol med att baka, Gubben fyller år på Lucia, Gumman helgen efter den 21:a, julafton, sen fyller mamma år den 26:e, nyårsafton, sen P den 4:e och sen har vi ett helt gäng i Gummans ålder i januari. Kusin G fyller också men när?

Varför ska alla fylla år nu för? Taskig planering :)

Av Ingela - 10 december 2008 20:26

Av Ingela - 10 december 2008 19:03

här ser den ut, en Pinguicula ehlersiae. Tänk en liten bit på botten av skåpet med denna. Underbart sött. :)

Av Ingela - 10 december 2008 10:17

Måste placera om fogger, har planer på att sätta ett "rör" högst upp under lamporna och sätta foggern i den så dimman "rinner" nerför väggen. Som det är just nu blir det mest markdimma och inte på okidéerna någonting. Sprayningar tre gånger om dagen är ett måste just nu och det funkar inte om jag jobbar.


Letar även med ljus och lykta efter en klätterväxt att sätta in där samt en liten köttätande växt för att hålla ohyra i schack. En liten mosslummer har fått flytta in, tack julen för den och har även satt in en liten ormbunke. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet. Hartass eller något... Får ludna "spindelben" i alla fall. Ska kolla upp namnet på den.


Föhoppningsvis blir det en djungel där inne så småningom, det är målet.

Av Ingela - 10 december 2008 08:29

Här är det riktigt kallt, vi har -25 just nu och kallare lär det bli när solen börjar titta fram. Just nu är det elda, elda och elda igen som gäller.

Hade tänkt in till stan i dag men jag avvaktar tills det blir lite varmare ute. Inte rättvist för Gumman att sitta still i barnvagn i denna kyla...

Vovven är inte heller tacksam över kylan, hon kutar ut och gör sina behov på första bäste ställe och sen kommer raka vägen in igen. Tack gode gud bor vi på ett sånt ställe att det bara är att släppa ut henne så jag slipper gå ut själv också.  Det räcker med vedhämtningen...

Isis har varit upp på bron i natt, jag ställde ut mat till honom igår kväll, stackarn behöver det nu då det är så kallt. Små frusna kissetassar syntes runt skålen. Det är som K säger; katter är katter och de gör som f*n de vill och skiter i vad vi tycker. Isis i ett nötskal just nu.

Nä, frukostdax!

Ha en bra dag

Av Ingela - 9 december 2008 20:33

Här har temperaturen legat på megafrost hela dagen. Just nu har vi -20 och allt är blockfruset ute. "Skrömta" har också vaknat då det knakar i skogen av kylan. Egentligen är det inte underligt att de för gammalt tillbaka var grymt mörkrädda, såg och hörde saker överallt.


Dagen har då mest bestått i att vara inne då det är så kallt ute. När Gumman låg och vilade passade jag på att sticka ut näsan och hämta ved. Eldar som sjutton inne nu för att slippa ha elementen på. Det lönar sig då elräkningen kommer och sen är det mycket skönare värme av vedelning än elvärme.


Passade även på att dra av golven inne då de såg för*liga ut. Min hårboll till hund löser konstant lika mycket hår som en hel kennel. Att hon har kvar hår över huvudtaget kan jag inte begripa. Det kan omöjligt växa ut lika fort som det släpper.

Isis vår ursliga katt har vi endast sett tassavtryck av. Tydligen skitsur av någon anledning eller så spanar han in läget runt ägorna. Tycker bara det ska vara lite för kallt för revirspaning.


Nä, fixa lite te till house sen duschen och lådan.

Ha en god kväll 

Av Ingela - 9 december 2008 20:32

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards