CrossCreekRapids

Alla inlägg under februari 2009

Av Ingela - 14 februari 2009 20:41

NOT...

Vi åkte in till stan och käkade burgare idag, för ovanlighetens skull tog vi min bil. Gubben frågade efter ett par kilometer om han låtit så här konstigt länge. (Det låter som att den har turbo...) Njae inte vet jag, sen jag började jobba i alla fall... Nästan inne i stan säger han att jag behöver nog ett nytt hjullager. Jippi, igen? Det bytte vi i sommar... Han ska kolla upp det i morgon och kolla upp det ordentligt. Blir att ragga bil då så jag har någon i veckan.


Idag har vi mest varit ute. Det har varit -13 och strålande solsken. Snön ligger djup nu efter allt snöande...

P hade lite problem att skotta upp gången till stugan men efter några svordomar så fick han en liten stig.

Vi har även invigt Gummans pulkbacke, hon är lite för liten för att kunna åka stjärtlapp men nog stor för att inse att det är kul. Efter lite funderande fick hon en alldeles egen "stjärlapp" och den funkade alldeles utmärkt. Gick ju att åka både på baken och magen.

Det var väl min dag i stora drag. Både bra och dåliga saker alltså. 

Nu väntar en lugn kväll med gotta och film :)

Av Ingela - 12 februari 2009 19:55

I morse trodde jag vi flyttat till Murmansk. Mätaren visade fina -32,6. Jag frös av bara tanken på min kalla bil som jag misstänkte skulle säga upp sig idag men han startade otroligt nog. Åkte faktiskt till jobbet i skoterställ som jag hotade om igår. :) Det var en del som tittade då jag kom dit. Det bjuder jag på.


I morgon kan jag ta "sovmorgon", Gubben och Gumman är lediga så jag får sova en hel timma extra. Skönt, sen är det helg. Har börjat uppskatta helgerna massor nu då man jobbar heltid.


Nu ska jag elda lite och göra mig en kopp te för att se veckans avsnitt av SCI som jag inte sett ännu.

Av Ingela - 11 februari 2009 21:39

Vi är då ett gäng tjejer (läs kvinnor) som startat en syjunta på onsdagar. Vi träffas, fikar och handarbetar, bara är utan att behöva tänka på barn och en massa måsten. Det är trevligt och faktiskt lite mysigt men en del som hör det får stora ögon. "Syjunta - hade man inte sånt för länge sen?" Säkert, vem bryr sig? Inte jag i alla fall... Jag ser fram emot mina speciellt invigda timmar för detta på onsdagar. Hejja oss! :) Jag är säkert gammelmodig trots mina knappa 30 år. Ibland är det skönt att gå tillbaka i tiden och slippa alla våra "moderniteter" och hets.

Skit samma...


Här här det i alla fall kallt, riktigt kallt. I morse när jag klev upp var det varma och sköna -30 ute. Får inte upp värmen i kroppen på hela dagen efter att man satt sig i en kall bil, måste jaga elfel i helgen... Miljövänlig är jag då inte för fem öre just nu. Ny bil? Ja, tack... eller så börja åka till jobbet i skoterställ...

Var då ingen idé att gå ut och fota idag med fina -25 då jag kom hem. Kameran protesterar av bara tanken att behöva lämna varma huset. Hoppas det blir varmare i helgen, då ska jag fota all snö som kommit här och mäta snödjupet.


Nu ska jag hoppa i lådan, redan sen dit.

Av Ingela - 9 februari 2009 20:34

Helgen har då varit snöig i ordets rätta bemärkelse. Snöat konstant och vi har skottat, skottat och åter igen skottat. Nu har Gumman döfina pulkbackar i och för sig men det är inte kul när helgerna ska gå åt till att skotta snö i massor. Det har nog kommit ca 50 cm snö tror jag, har inte pulsat ut och mätt men ska göra det någon dag när det är ljust.


Min bil driver mig till vansinne just nu, elfel igen, vet inte om jag skrivit om det men e alla fall så går säkringen då jag stoppar in bilen i väggen. Just nu kör jag kall bil varje morgon. Varma kläder är ett måste och jag känner mig inte miljövänlig heller då det är runt -20 här mest hela tiden. Dags för ny bil, fast det säger jag varje gång den racklar... Skitbil...


På jobbet knallar det på, bitarna börjar ramla på plats och känner mig mer och mer hemma. Trivs som fisken i vattnet och först nu känner jag att jag valt rätt utbildning till 100%. Visst kan det vara lite stressigt och jobbigt ibland men ett tack eller ett leende från någon elev som jag vet har det lite jobbigt gör dagen värd allt slit. (För ni som missat jobbar jag som andraspråkslärare i Svenska)


Nä nu ska jag göra lite nytta innan csi börjar, slappa låter alldeles utmärkt :)

Av Ingela - 6 februari 2009 19:16

Idag har vi haft kompetensutvecklingsdag. En föreläsning på fm av John Steinberg. Han var verkligen inspirerande och gav många aha-upplevelser. Det handlade om "ledarskap i klassrummet". Något att tänka på...


Snöat har det gjort här, ordentligt. Vissa drivor är meterhöga om inte mer. Kört oplogat på morgonen men det gick bra ändå.

Aningens mörka kort men hoppas ni ser ändå :)

Det här är taget mot lekstugan

Mot "fuse"

Kuvösen tog ändå rekordet... Halva dörren åtsnöad och kortsidan ser vi inte ut på längre...

Som ni förstår kommer helgen att vigas åt att skotta snö. I alla fall för Gubben, själv ska jag in till stan och fixa nya linser. Ska även passa på att handla lite nya kläder och andra förnödenheter.


Nu ska jag återgå till Gumman, ska strax upp och sova.

Av Ingela - 5 februari 2009 14:39

Sitter på jobbet och våndas över min hemresa som blir snart... Det är rykande snöstorm och hård blåst. Våran lilla grusväg är inte prio ett på ploglistan utan prio sist... Våran infart var nästan åtsnöad i morse...

Bara andas ljupt och lugnt och hoppas man tar sig ända hem idag.

Hoppas, hoppas jag tar mig hem och tar mig ut i morgon och på lördag.

Nu ska jag återgå till jobbet, aningens disträ efter en stressig

med-andan-i-halsen-morgon, klev upp aaaningens sent...

Av Ingela - 2 februari 2009 20:14

Igår var vi till Broder och Susanne och hjälpte dom fixa lite i huset. Det blev mest passa lilleman för oss tjejer och pimpla kaffe. Gubbarna jobbade så bra så utan oss hängandes över axeln. Det brukar ju stämma med "Ju fler kockar desto sämre soppa".


På fredag har mina elever ledigt och vi lärare ska iväg på kompetensutvecklingsdag som det så fint heter. Har inte den blekaste vad den ska handla, måste forska lite i det. Sen är det bara tre veckor kvar till sportlov, ska bli skönt att vara ledig en vecka och smälta allt det nya som jag blev inkastad i men kul är det. Jag trivs.

Idag har mina elever varit som kalvar på grönbete, solen har kikat fram och den lyser rakt in i mitt klassrum. Allt ljus och ny energi gjorde att de formligen fick spring i benen och inte alls ville sitta stilla och lyssna. Kul att se 18 åringar (de flesta är runt 18) bli som 5 igen och längta ut. Jag gjorde också det...


Nä nu ska jag gå vika helgen tvätt, blev en del. Varför vara smart och göra det på en gång? Sen blir det kvällste och burken.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards