CrossCreekRapids

Alla inlägg under maj 2008

Av Ingela - 18 maj 2008 20:47

Snö idag, skulle egentligen ha städat kuvösen för den nalkande sommaren men hade absolut ingen lust alls när det snöade. Känns lite underligt att stå ute när det dalar stora lapphandskar och inne i kuvösen är pionerna stora och blomknopparna sväller. De brukar stå i blom lagomt till midsommar. Jag är snöälskare men snö nu? Är inte alls kul, vill pyssla ute med rabatter och pelargoner och inte se att det snöar... Jäkla skitväder.

Det blev att tvätta fönstret i vardagsrummet, sätta upp nya gardiner och gå igenom mina små orkidévänner. Det blev så fint :)

(Tack snälla supermamma för att du lärde mig detta, är ingen datahacker)

Mina små telningar fick också nya platser så det är lättöverskådligt och lättvattnat. Börjar ha en nätt liten samling nu och fler är på intågande. Det är som lilla julafton varje gång de kommer med posten. En ny liten varelse att lära känna... Låter som en hund eller nått...


 Middagen idag bestod av palt, uppvärmd palt. Tyvärr blev det potatissoppa med paltsmak. Inte ens gumman tyckte det var särskilt gott. Hon hurrvades nästan ut ur stolen vid varje tugga. Stackars liten. Drog iväg till supermamman sen för att käka nybakade bullar och få en kaffeskvätt. Guld värt efter den middagen. Själv gillar jag inte att laga mat eller baka, har aldrig gjort det så det är uppskattat när någon annan gör det och bjuder. 

Jaja gå glutta på burken och sen hopp i lådan så man orkar plocka kottar i morgon :)


Hare bra 

Av Ingela - 17 maj 2008 18:31

Här har inte hänt mycket alls under två dagar, ja kanske, fick ett smärre frispel idag över allt småskit som ligger framme här. Det flyttas bara runt när man städar. Jag hatar sån skit, egentligen skulle man nog kasta bort det på en gång. Tror inte man skulle sakna det alls. Nu är det i alla fall borta och jag har lyckats få fram fria ytor, jippi. Vi får väl se hur länge det dröjer innan skiten är tillbaka. Varför sparar man sånt egentligen? Är det för att det är bra att ha senare kanske? När ska man lära sig att saker är inte bra senare, varken nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Släng på en gång så kanske man slipper få frispel med jämna mellanrum. Fick även ett frispel över mina blommor här i köket, de ser för jävliga ut. Pelargonerna vill inte komma ordentligt, kan kanske bero på för lite näring, de gillar sånt. En påskkaktus åkte i soporna, nu har den sett för hängig ut länge och den har fått sina chanser. Nu blir det orkidéer i fönstrena istället. Enkelt. Mina små söta saint paulor vägrar blomma, blir soporna snart. Blir nog orkidéer där med, barkmoterade och hängande. De behöver lite mer passning så köksfönstret passar fint till dem. Har några på intågande som passar där tror jag. Pelargonerna får ett tag till, de brukar komma och då med besked. De jag hade ute i fjol var det hur mycket blommor på som helst. Mye vajjert :)


Vi har varit till svärmor idag och hjälpt henne byta däck på bilen, till sommardäck. Sen ville hon ha hjälp med lite annat med. Skruva ihop bord, kolla vattenlås mm. Vi blev inte speciellt länge, gjorde det som skulle göras sen åkte vi hem, väntade på främmande. P skulle dyka upp under dagen. Grillade till middag, mycket gott gotti gottgott. Äter tills man inte orkar en tugga till och sen lite till bara för att det är så gott sen får man köttsvettningar och orkar inte röra sig på ett tag.


Jaja göra nått annat, mysa med gumman innan hon ska sussa sen blir det filmtajm med snask. Hur jag nu ska orka det? Får säga som barnen, snask har en egen mage så det rymms alltid. :) De är goa de små liven.


Hare bra 

Av Ingela - 14 maj 2008 19:30

Idag har absolut inget hänt här hemma, lämnade Lea på dagis och sen hem och fixa med skolan och skriva CV för framtida jobbansökningar. Har sökt ett jobb idag så vi får se vad som händer.


Nadja, min vovve har just nu ett mindre hysterianfall. Jag tror hon ser spöken, hon står i hallen och glor in i köket med svansen mellan benen. Ser ynklig ut som bara den, skakar gör och hon också fast det är egentligen inget ovanligt med det. Hon har varit en shaker hela sitt liv.


Sen läste jag i tidningen för nån dag sen att landsbyggden nära stan ska hållas vid liv. Min första tanke är då landsbyggden långt från stan då? Ska inte vi också få ha en levand landsbyggd? Jag blir så sur när vi långt bort från stan ska glömmas bort. Här släcks gatulysen för att det kostar för mycket att ha de lysande! Förmodligen skulle vi kunna ha kvar våra kära lysen om de släckte gatlysena inne i stan på dagen. Sen är det hemskt att det står tomma hus här ute i byarna. Fina åretruntbostäder som de har kvar som sommarstugor. Visst kan ändå yngre par få köpa dessa hus billigt så att våran landsbyggd hålls levande och inte blir en sommarstugesamhälle.


Jaja nu ska jag pyssla med annat, sitta här och muttra gör inte att landsbyggden hålls levande...


Hare bra 

Av Ingela - 13 maj 2008 20:32

Idag har vi spånat på vårat temaarbete vi ska ha med elever ute i verkliga livet. Det blev kreativt arbete utifrån en saga. De ska få jobba med saker från naturen, färger och dans. Låter det tjorvigt? Jodå, jag har inte riktigt koll själv ännu. Det ska i alla fall utmynna i en utställning på universitet. Ja, jösses.


Det har varit vårfest på gummans dagis idag, min lilla Gumma har sjungit någon ankvisa. Jag trodde hon skulle utbringa ett jättevrål när draperiet drogs bort och hon såg allt folk men icket. Hon började sjunga och dansa. Jag lovar hon var sötast på stället, fast det tycker nog alla föräldrar om sina egna barn. Fick även träffa hennes polare T:s föräldrar. Det visade sig vara en gammal klasskompis till mig som är pappa till T. T brukar alltid eller oftast möta henne i dörren på morgonen när vi kommer. Hon har inte heller alltid tid att säga hej då till mig utan vill in och leka. Visst känns det lite i lillhjärtat då hon inte har tid men samtidigt är det skönt för då vet jag att hon trivs bra där. Det är ändå det viktigaste. Gumman hade även gjort en fin fjäril på dagis med hjälp av lite färgat papper och piprensare, hon hade även planterat en solros och det fick följa med hem. Nu börjar det alltså med allt alster från dagis som ska med hem. Visst är det kul men kan man ha kvar allting och när kan man börja rensa ut? Svårt...


Jaja dags för en dusch, lite te, porrsurfa orkidéer och sen nanna sussa. Ska ut i skogen i morgon och plocka kottar, kvistar och mossa till lektionerna vi ska ha. Roligt...


Hare bra.

Av Ingela - 12 maj 2008 13:29

Nä, skämt åsido, men inatt var hon billig. Det stormade på ganska ordentligt under natten och min gamla vovve uppskattar inte alltid när det blåser hårt. Förmodligen ser och hör hon dåligt så allt blir spöken. Hon har tjutit, pipit, gnällt och gnytt hela natten. Jag blev galen. Har inte fått sova många timmar direkt. Vi har ställt för ett galler till trappen dels för att Gumman har börjat klättra i trappen och sen för hunden. Detta galler monterade då vovven bort kom uppför trappen och stod utanför dörren och gjorde dessa gnällsånger plus att hon krafsade på dörren. Två gånger var jag upp och schasade ner henne i köket igen, kl 6 var Gubben och schasade ner henne och när jag inte har varit upp så har jag legat och lyssnat på detta gnäll. Halv nio när vi klev upp kändes det som att jag hade vakat hela natten. Jävla hund, men hon är söt ändå. Hon skäms massor då man kommer upp när hon har sådana nätter så nog tror jag att hon vet att det hon gör är fel.


Råttfällorna hade då givit utslag inatt, mohahaha, två råttor/möss satt så vackert i fällorna. Nu har jag varit ut och vittjat fällorna och placerat om dem. Mössen är ju så smarta att de kommer ihåg var de är nästa natt. Gäller att ligga steget före. Mina pensér hade då fått vara ifred iaf.


Idag händer nog inte mycket, Gumman sover just nu så jag ska försöka tvätta lite och spåna på lite saker till skolan. Ides inte fara till dagis med henne då vi sov så länge. Det hade bara blivit för henne att käka frukorst, dit, käka lunch, sova och sen hem. Har ändå inte så mycket att göra med skolan idag. Ska träffa gruppen i morgon så då blir det tillbaka till verkligheten igen. Ska sen och handla när hon har vaknat och käkat mellis, kanske stannar och käkar middag hos mamma. Gubben jobbar eftermiddag och det är så tråkigt att laga mat och äta själv. Gör det mest för att Gumman ska få vanlig mat. Var jag själv skulle det bli nudlar eller nått annat snabbt.


Jaja, dags att göra nytta.


Hare bra.


Bilder på brudparet och Sorsele kyrka. Den låg vacker till vid vatten men som sagt, blåste snorkallt där.

Av Ingela - 11 maj 2008 22:21

Då inte ultraljudsdosan funkade i inglasningen mot mössen och råttorna har nu ett antal fällor placerats ut. I inglasningen är det nu åtta fällor och i rabatten under köksfönstret är det sex stycken fällor. De är inte ens skygga längre! Var ut och rökte och de knatade omkring i inglasningen som att det vore deras!!! Funkar inte detta så blir det anticimex. Vi har lortar överallt i inglasningen, på bordet, stolarna, hyllor, krukor och urnor. De har käkat upp mina pensér till oigenkännlighet och ute i rabatten knipsar de av allt grönt som kommer upp... Satans jävlar!


Ville bara avreagera mig... 

Av Ingela - 11 maj 2008 18:45

Igår var vi då på min kusin M;s bröllop, hennes syster S döpte sin som i samma veva. Morgon började med att vi vaknade före väckaren, och tänkte "oj, vad mycket tid vi får nu." Säkert, i mitt huvud ja. Klev upp vid sju, mamma, hennes särbo, syster och hennes samo skulle dyka upp vid halv 11. Fram till efter frukost flöt väl det mesta på som vanligt, sen började helvetet. Jag sminkar mig väldigt sällan och använder klänning ungefär lika sällan, för att inte tala om hur ofta jag försöker mig på en snyggare frisyr. Håret när jag var klar såg mest ut som att jag kört fast med elvispen i det och sen bara satt upp resterande testar med nypor. Suck, spraya fast. Sen då sminkjävlahelevetet, första vändan såg det ut som att jag hade plockat en stackars fluga på sina ben och satt som ögonfransar och sen gått en rond i boxning, tvätta bort, gör om, gör rätt. Efter den pärsen insåg jag att nylomstrumpyxor inte existerade i mitt hem, ringa morsan, jodå hon hade hemma skulle ta med sig. 15 min senare ringer hon, trasigt alla utom ett som hon skulle ha. Jaha knästrumor blev det, var det enda som fanns. Kan det bli sämre? Jodå, sen skulle gumman kramas lite och vips var min elvispfrisyr ett skatbo med lossnade testar, gör om och spraya ytterligare en halv flaska. Sen hittar Gubben på "bilen är skitig, måste tvätta lite", detta då en timma innan morsan och gänget skulle dyka upp, paniken stiger. Vi skulle ha kaffe och grejor med också, skit i fikat. Gumman sprang fortfarande naken. Plocka ihop skötväska, klä sig själv. Nu kommer gubben in och börjar göra fika och mamma kommer. Kasta i Gumman lunch, byta blöja och klä på henne. Gubben fixar sig i samma veva. Sen iväg.


Det tog sina tre och en halv timma till Sorsele, vigseln flöt på bra och Gumman fixade kyrkan rätt bra, med lite Imse Vimse Spindel och min mobil var hon riktigt go och glad. Dock åkte mobilen i backen några gånger men vad gör det? Ute i Sorsele blåste kallare än satan och vi hade inte med några jättebra ytterkläder till Gumman, det var ju +12 hemma och vindstilla. Om man nån gång kunde tänka. Det blev inte stå många minuter utanför kyrkan precis utan kasta sig i bilen och till festlokalen. Vi var inte särskilt länge på festen, åt förrätt och huvudrätt sen åkte vi hem. Klockan var väldigt mycke för Gumman då vi for vid halv nio. Hon var så trött att hon inte ens kunde med sig själv. Vi var hemma vid midnatt och gumman sov ända till halv nio i morse så lite sovmorgon blev det.


Idag har vi vårstädat lite ute på tomten och mamma med särbo kom på eftermiddagen. Vi har frossat i surströmming så nu luktar kåken surfisk för hela slanten.


Jaja, glutta burken och mysa med Gumman innan hon ska gå sussa.

 Foton kommer senare på The Wedding.

Hare bra. 

Av Ingela - 9 maj 2008 18:01

Så ovanligt, var på VIP - kvällen på kappahl igår med mamma. Hade tänkt hitta mig några sommarkläder då det är öken i garderoben när det gäller dessa kläder. Kollade upp mitt konto innan jag for, saldot visade att det inga kläder blir. Hela 53 kronor kvar på kortet. Suck, varför ska man vara så jävla fattig jämt? Studentlöningen har inte hunnit med utgifterna tror jag... 8000 kronor styft är inte mycket pengar idag. Jag är glad om jag har en tusenlapp kvar när jag betalat det som ska betalas. Denna lapp ska räcka till kläder och annan skit. JAG VILL HA ETT JOBB! och bra betalt skulle inte alls göra ont. Jag skulle vara rik om jag fick ut 13 efter skatt.


Jaja i övrigt på kappahl kan jag säga att det mer var ett butikskrig än en trevlig kväll med mamma, satan vad folk och de var helt hysteriska. Över 30% rabatt på hela sortimentet. Det var som att folk inte hade kläder på sig alls. Det gick inte att så och titta lugt på en ställning kom alltid någon och slet, gud förbjude om jag skulle hitta något som de ville ha. Lovar det hade blivit ryckt ur händerna om man skulle ha haft råd och köpa något.


Idag tog jag mig en ledig dag, jag och gumman åkte till moster i Piteå och softade idag. Borde ha sysslat med annat här hemma, städa och tvätta bland annat. Vi är bortbjudna på bröllop i morgon och det BORDE verkligen fixas till det. Strykas och fixas. Visst det är kul med sånt där men känner mig inte alls hemma, det är så uppstyltat tycker jag. Varför kan man inte bara få vara den man är? Jag trivs inte alls i klänning och kommer förmodligen att känna mig rätt obekväm hela dagen. Ni får uppdatering om det hela sen när jag hämtat mig...


Nu sätta fart med det jag inte gjort idag och förhoppningsvis få en liten stund sen framför tv:n med gubben.


Hare bra. 

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards