CrossCreekRapids

Alla inlägg under januari 2010

Av Ingela - 31 januari 2010 21:41

Nu saknas bara byxorna och eventuellt orkar jag sticka sockar och mössa i samma.

Den är stickad i Fame med stickor 3.

Garnet till byxorna hade jag tänkt beställa från syosticka då min lokala garnaffär verkar ska stänga och har nu så knepiga öppentider att jag inte har möjlighet att åka dit. Det är synd för jag trivdes verkligen med den lilla garnbutiken...

Av Ingela - 31 januari 2010 18:30

Igår blev det inget inlägg, det var kallt ute och snöade som sjutton så detta var vad vi gjorde hela dagen:

 

Idag däremot har det hänt saker här. Vi har surrat hur länge som helst att Gumman ska få ett eget rum men det har aldrig blivit av. Dels för att vi inte har pengar just nu till att fixa till lilla sovrummet och sen har bara vetskapen av att det skulle rensas både här och där först gjort att man gruvat sig. Idag var vädret som igår, kallt som sjutton och snöfall vilket gjorde att vi lämnade Gumman nere hos mormor kavlade upp ärmarna och började. Dock fick vi nöja oss med de gamla tapeterna i lillkammarn. Vi hade tänkt att Gumman skulle få det lilla (lillkammarn) till sitt rum men med närmare eftertanke så fick hon det stora. Hon ska ju ändå ha alla leksaker och annat gorms där, vi ska bara sova.

Så här blev vårat nya sovrum men de gamla tapeterna sen Jesus gick i kortbyxor.

   

Ute i hallen ställde vi skrivbordet efter många om och men, blev lite trångt men mysigt och hallen är ju ändå bara passage till sovrummen så det duger åt oss.

 

Gumman fick då det största rummet och än ekar det lite fint där. Hon ska få en sänghimmel till sängen och en annan matta någon gång i framtiden. Lite saker ska också upp på väggarna.

   

Det tog ungefär 10 minuter för henne att mörbulta sängen och riva runt leksakerna. NU är det hennes rum...

Nu ska jag ta mig en välförkänt döstund i soffan.

Av Ingela - 29 januari 2010 08:00

Click to Mix and Solve

Av Ingela - 28 januari 2010 13:21

Click to Mix and Solve

Av Ingela - 28 januari 2010 07:00

Vädret var inte det roligaste igår, blåsigt värre och snön vräkte ner. Jag var lite betänksam om jag skulle åka på syjuntan eller inte men då Gubben kom hem och inte tyckte vägen var så farlig bestämde jag mig för att fara. Till juntan var det inga problem, vägen var visserligen åtdrevad på vissa ställen men inte så farligt att man inte kunde forsera dem. Lätt som en plätt tog jag mig till Byske och hade en trevlig stund. Jag höll dock en tumme om att de skulle ha hunnit ploga då jag skulle hem men icket...

E4:an gick fint men då jag kom in på grusvägen så blev allt vitt och jämt. Jippi. Tack och lov kan jag vägen in och utvändigt så det gick bra att hitta vägen, inga diken besöktes. Då jag kom till Gagsmark blev det dock stopp, i en backe där drevar det åt som sjutton och tyvärr så var drevdrivan för stor så jag tog mig inte förbi eller uppför backen. Det var bara försöka hitta någon som kunde komma och fixa mig uppför backen. Min vän MW kom till undsättning med traktor. Sen fick jag personlig skottning fram till infarten och jag hade inte kunnat ta mig hem utan den hjälpen. Tack snälla du för att du lämnade sängen (jo, han hade gått och lagt sig) och hjälpte mig hem.

Tror det är bara galna norrlänningar som beger sig ut med bil i en snöstorm som igår men då vi har snö större delen av året så känns "lite" drevsnö inte så farligt.

Idag ska dock jag och Gumman ut och försöka hitta åt lite dörrar här hemma så Gubben bara kan sätta sig i traktorn då han kommer hem. Vi delar upp eländet mellan oss...

Av Ingela - 28 januari 2010 06:54

Jag har tidigare använt mig av plastpåsar eller en tygväska till mina arbeten men inget har varit helt tillfredsställande. Nålarna går genom plastpåsarna och trillar ur väskan. Det är fler än en gång jag letat nålar, måttband, saxar, mönster och nystan. Igår i skitvädret så gjorde jag slag i saken och sydde en stick/virkpåse av gamla gardinomtag. Den blev kanske inte vacker men den fyller helt klart sin funktion.

 

Jag har även saknat fickor i påsarna för nålar och andra småsaker som ska hänga med så jag har gjort några på insidan av påsen. En långsmal ficka för vanliga nålar och en kortare för strumstickor och virknålar. Sen blev det en "vanlig" för mönster, sax och annat skit. Syns kanske inte så bra på bilden dock...

 

Nu äntligen kan jag släpa med mitt handarbete utan att tappa saker som ska letas rätt på

Av Ingela - 27 januari 2010 07:20

Click to Mix and Solve

Av Ingela - 26 januari 2010 07:13

Click to Mix and Solve

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards