CrossCreekRapids

Alla inlägg under januari 2010

Av Ingela - 14 januari 2010 21:41

göra något långt inlägg idag. Har suttit på fyra lektioner grammatik i Luleå sen middag med syjuntan och efter det kaffe hos hon som fyllt år. Efter dessa timmar är jag hyffsat mör och trött i bollen.

Ska bara se SCI klart sen blir det hopp i lådan. Återkommer i morgon.

Av Ingela - 13 januari 2010 11:23

Skulle ha jobbat idag men då Gumman har fått biverkningar av svinvaccinet som hon fick igår blev vi hemma. Hon har lite feber och mår illa mellanåt.

Kalas skulle vi också ha åkt på i kväll men det blir inte heller av... Hennes kusin G fyller två.

Jag skulle behöva fixa papper od till i morgon då jag ska till Luleå men det får vänta tills Gubben kommer hem.

Känner mig ganska isolerad just nu, kan inte ens gå ut, Gumman sover just nu men jag tror hon behöver det. Min stackars älskade lilla Gumman, det är aldrig kul då hon är sjuk.

Nu ska jag försöka hinna fixa lite...

Av Ingela - 12 januari 2010 09:20

Igår var jag och Gumman förbi S i Skellefteå och kikade lite på hans utslagna orkidéer. Gumman fick med sin första orkidé hem, det ska börjas i tid med det som krokigt ska bli.    Det är en Epiphronitis Veitchii. Är en hybrid mellan Epidendrum radicans x Sopronitis coccinea.

 

Min Miltonidium, förmodligen "Miltonidium Rosy Sunset" (Miltonia x Oncidium) har slagit ut fullt nu, söta blommor och doftar gör den. Kanske inte den mest angenäma doften dock. Färgen stämmer ganska bra överens med verkligheten.

 

Sen måste jag bara visa jätteknoppen på min Paphiopedilum Americanumhybrid. Den är så vacker utslagen. En blandning av vitt, vinrött och limegrönt. Foto kommer givetvis   

 

Av Ingela - 11 januari 2010 07:06

På lördagkvällen var vi bortbjudna på middag i Sjön, det var riktigt trevligt. Blev rätt sent i säng och jag antog vi skulle få lida för det söndag morgon men vi väcktes av telefonen 9.30 Det var verkligen dags att kliva upp. Sen blev det frukost och ut. Polarfrosten har äntligen gett med sig och temperaturen ligger på behagliga 1-10 minus. Vi åkte lite skidor och Gubben drog upp ett lite längre skidspår på åkern nedanför huset.

Gumman ville inte åka till dagis idag så hon får vara hemma och leva lyxliv en liten stund till. Jag ska dock försöka läsa lite ändå. Vi ska göra ett besök på Campus också för att låna lite böcker sen hoppas jag kunna åka till syster och äta lunch om hon är vaken. Jag ska försöka få med mig kameran också var ett tag sen jag fotade något och det märks här på bloggen. Trist utan bilder...

Nu ska jag dyka i böckerna tills Gumman vaknar.

Av Ingela - 9 januari 2010 10:00

Vi la oss rätt sent igår och vi får väl skylla oss själva men är man van att ha en dotter som vaknar vid 8-9 så tänker man inte längre. I morse kom hon och tyckte att det var morgon kvart i sex. Jippi. Maka efter sig och hon kryper ner under täcket. Mysigt tänker säkert vissa. Hmm, inte jag, hon letar åt mitt lår med sina (is)kalla fötter och börjar mjölktrampa. Detta trampande gör mig vansinnig, det börjar krypa i hela mig. Gubben trynade vackert vidare och 30 minuter senare hade jag två dm att ligga på och inget täcke så jag gav upp. Gick ner och la mig på soffan i stället. En liten stund till utan mjölktramp fick jag. Sen kom Gumman och friden var slut.

Kan säga att det inte blir många knop idag, det är fortfarande kallt ute dock bara -20 men inget som man vill vara ute i. Tror det blir en slöardag i soffan med stickningen istället.

Av Ingela - 8 januari 2010 07:25

Igår var det riktigt kylslaget. Som varmast hade vi -29,9. Vi byltade endast på oss för att hämta ved och ge hönsen nytt ofryset vatten. Idag är det inte mycket varmare, 07.15 visar termometern hela

Får se vad den visar då solen börjar nå horisonten...

I mina fönster har jag lite kallras då inte elementen är på, jag är hemma och eldar då behövs inte de. Strömmen kostar ändå skjortan just nu. Det är är i mitt vardagsrummsfönster

Jag har fått flytta ut mina orkidéer lite så inte bladen fryser fast i fönstret...


I köket är det inte bättre

Det ser ut så där i alla mina fyra köksfönster. På ett har isen börjat klättra upp på sidan ca 3dm.

I farstun är det samma


Nu har jag inte varit upp och fotat fönstrena, det skulle bli för många bilder på isiga fönster. I farstun uppe ser man inte ens ut, iskakan ligger för hela fönstret. I vårat sovrum och datarummen är det nästan ingenting av någon underlig andledning, inga element på där heller...


Jag och Gumman var duktiga igår, vi städade hela nedervåningen. Medan jag dammsög och skurade sprang Gumman omkring med dammtrasan. Blev väl kanske inte det bästa resultatet av hennes dammtorkning men bättre blev det    Kan aldrig bli till det sämre. Sen fick toan sig en omgång, Gumman tog duschen och jag resten. Blev kanske inte den bästa skurningen av kabinen men vem bryr sig, hon gillar att hjälpa så jag får ta tillvara på det så länge det varar. När hon blir 13 tror jag inte hon vill städa med mamma.

Till middag gjorde vi stuvade makaroner och fläst. Gummans illvrål då jag häller makaronerna i silen som jag ställt i slasken tror jag kunde väcka döda.

Näää, inte mina akaoner!!! Du hällde bort mina akaoner!!!

Hon slutade inte förrän hon fick se silen med makaronerna i. Lilla Gumman, inte lätt då man är kort och inte ser.

Nu ska jag ta mig i kragen och försöka göra elevtextanalysen innan Gumman vaknar. Först lite kaffe och en ryk för att stärka grammatiknerverna.

Av Ingela - 7 januari 2010 10:36

Igår kväll var det kallt -34. Vi satt och glodde på burken, var in i köket med jämna mellanrum för att lägga in mer ved i spisen. Tyckte det var mörkt i köket men inget jag utredde föränn radion började låta mysko. Stängde av den och kikade ut i den bistra kylan, allt var dött. Inte en knutlampa lös på varken huset eller fuset. Började tänka på belysningen inne, fönsterlamporna glödde, i farstun var det två ljusrosa streck i lysrören, kökslampan glödde. Uppe morrade frysen som att den gick på halvfart, lyset i datarummet ville inte ens fungera och utegranen glödde den med. Gubben trodde att en fas i inkommande hade brunnit så han bylsade på sig kläder och gick ut, mycket riktigt men ändå inte. Två faser gick inte ens på halvfart medan den tredje hade full strömstyrka. Jippi. Vi klev in i duschen för att sen gå sova, när jag tvålat in mig och schamponerat håret så tappar vattner styrka ganska markant. Satans, jävlar då går pumpen till hydrofon på en fas som inte har ström. Snabbt spola av sig och gnugga gaddarna sen for strömmen helt. Nu var det bara inta sängen sen man lugnat stissad dotter och ångestfylld hund.

Nu på morgonen då vi skulle värma tevattnet (strömmen kom tillbaka i natt) så pissade bara kranen, fan... ner i källarn för att manuellt fylla hydrofonen som inte vill fylla upp om det blir för lite i den men den var stendöd. Inte ett knäpp hördes då tryckte på knapprna. Jaha, jag såg bilden framför mig, pulsandes i meterdjup snö till brunnen för att hinka vatten i 33 minusgrader. Gubben var mer kloktänkt och kollade säkringen, den var boven. Byta säkring, fylla hydrofonen och nu funkar det. Vad enkelt det kan vara ibland.

Nu är dock veden slut efter frenetisk eldande hela morgonen så nu bylsa på kläder för att gå ut och hämta mer...

Av Ingela - 6 januari 2010 19:24

Gubben hade gjort kött och grönsakspytt till middag idag och jag tyckte det saknades något men kunde inte komma på vad. Ketchup var det inte, smakade konstigt. Sötsur sås stämde inte heller den var helt enkelt för söt. Funderade medans jag åt och funderade hårt. Jag fick det till en saknad krydda men kunde tyvärr inte komma på vad. När jag nästan ätit klart så säger Gubben; Lingonsylt? Ja, självklart var det lingonsylt som saknades men då hade jag nästan ätit upp allt. Det blev en portion till med tillbehöret som saknades.    Gott blev det.


Annars har jag mest suttit med näsan i mina skoluppgifter, en klar, en påbörjad och endast en som inte är påbörjad. Jag ser slutet på eländet. Jag kan inte ens komma på vad det har varit för väder idag, har det ens varit ljust?

Vi hann även plocka bort alla tomtar och groll efter julen men gardinerna hänger dock kvar. Får ta det i helgen, måste få skolan klar först. Ska städa ordentligt också... Nu ska jag peta lite i en klasskompis uppgift.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards