CrossCreekRapids

Alla inlägg under september 2008

Av Ingela - 24 september 2008 06:43

Tog bilder på vägen hem från broder.

Taget med mobilen, inte bästa kvallan, broder och susannes infart på vägen ut. Tyvärr syns inte löven som blåser omkring framför bilen...

Från byn mitt mellan oss, också med mobilen.

Så här ser vägen ut vi pendlar var dag ut till stora vägen (E4:an) Guppig, grusig och gropig men väldigt vacker.

Av Ingela - 24 september 2008 06:29

När jag klev upp igår insåg jag att mjölken var slut, jättekul, kaffe utan mjölk smakar dynga. Kära susanne räddade mig med ett par koppar efter frukost. *Tack för kaffet* 


Sen när jag kom hem hann jag massor, snyggade till pellisarna inför vintern så idag åker skotten ner till Västerås. Jag kapade ner en uggligt ful ungersk syren som hängt på fallrepet sen vi flyttade hit och nu blev jag less. Kommer det nytt från roten som ser bra ut till våren får det vara kvar. Har även en rönn som sett sina bästa dagar. Snart har vi kapat ner alla träd på hela tomten så snart måste jag plantera nya fina träd och buskar.

Jag och Gumman var ute hela dagen då det var toppväder, riktigt skönt. När Gubben kom hem blev det åka traktor för Gumman, hon hade surrat om det i två dagar. Ackor, åka... Så fort något traktorliknande har visat sig. Tröttsamt i längden men ack så sött.


Nä dricka morgonkaffe och njuta av en tyst och stilla morgon.


Ha en bra dag.

Av Ingela - 23 september 2008 07:13

Natten till igår fick jag då känningar av min eländiga magkatarr igen efter helgens allt för goda mat och godis. Blev inte många timmars sömn alls. På morgonen åkte Gumman på dagis och jag masade mig iväg till moster i Piteå. Vi åkte och tittade på bättre begagnat, hittade två ylletröjor som ska tovas och bli vantar. Sen hämta Gumman, kikade in hos broder en snabbis och sen hem. Där tog min ork slut. Tur att Gumman är lite självgående i alla fall men hon var lika trött som jag och lite klänga blir det. Efter middagen blev det bolimopa sen dusch och sova för Gumman. Två timmar senare (21.00) gick vi, dvs jag och Gubben i lådan och somnade gott. Nu tio timmar senare känner jag min mycket bättre och för en gångs skull utsövd och på bra humör. Solen skiner ute, visserligen snorkallt men idag ska vi ut och leka (Gumman) jag hade tänkt ta in pelargonerna om de inte kastat in handuken i natt. Tror jag glömde stänga dörrarna till kuvösen nämligen. Ska även ta skotten och posta till M i Västerås om de överlevt frostattacken.


Nä, nu är kaffet klart.

Ha en bra dag

Av Ingela - 21 september 2008 19:08

Jag har väntat på att Gubben ska sätta in lysrören i mitt skåp i ca tre veckor. Idag blev jag less, han satt framför datorn.

Jag: hämtade verktygslådan och drog fram skåpet lite.

Gubben: Kikar lite försynt.

Jag: Öppnar verktygslådan, tar ut en avbitartång och kryper in i skåpet.

Gubben: Tittar lite mer men återgår till datorn.

Jag: Tar tag i en gammal lampsockel, hugger tången och säger till Gubben - Du nu klipper jag bort de här.

Gubben: Tittar på mig och säger - Varför då?

Jag: Ja, behöver ju inte dessa då jag ska in med lysrör.

Gubben: Du, jag tror jag fixar det där för säkerhets skull.

Jag: Oki, kryper ut ur skåpet och ger tången till Gubben.

Hipps vipps har jag lysrören monterade i skåpet. Frågan är om jag måste göra något liknande för att han ska montera in fläkten?

Det är fortfarande hyffsat mycket kvar innan jag får in mina växter. Kollar just nu temperaturen inne i skåpet. Efter ca 1 timma pendlar det mellan 28-30 grader där inne. Förhoppningsvis kommer fläkten in lite fortare, det är en massa eltjafs där också.


På bilen har Gubben nästan konstaterat att det är en spridare som är paj. Min lilla gokart håller på att kasta in handuken men den har dock gått nästan 22 tusen mil. När jag hittat ett jobb är det dax för en ny bil tror jag. Törs dock inte säga det till min bil, då pajar den. Varje gång jag kikat på ny bil och provkört så har min rasat och jag (läs Gubben) har fått laga. 


Nä, nu ska jag natta lillan och sen ta tag i datorfläkten till skåpet.


Hare bra


Av Ingela - 20 september 2008 22:46

Kul sak gubben hittade.

"Tyvärr" så måste du ha Fire Fox som webbläsare för att kunna se den.


Av Ingela - 20 september 2008 20:49

Av Ingela - 20 september 2008 20:27

Idag har solen skinit (heter det så? Skinit, låter konstigt. Akut hjärnsläpp.) och det har varit riktigt skönt ute. Har vi varit ute? Nä, Gubben har fixat köksfläkten så nu funkar den igen. Sprutar inte eld då vi startar den. Det blev byta några kablar i motorn som inte mådde så bra och sen bytte vi kretskort i den. Vi bytte kortet i våras och vi sparade det gamla, kunde ju vara bra-att-ha och det var bra att ha. Ibland är det bra med bra-att-ha-mani på saker.

Nere i mammas stuga har vi satt in en ventilationsfläkt i vardagsrummet. Hur många personer behövs då för att sätta in en sån? Tre...


Passade även på att fota hennes nya kamin hon har i vardagsrummet, den är liten men värmer som tre.


Själv har jag städat och kokat köttsoppa. Självklart glömmer jag saltet i allt och vi kunde lika gärna ha ätit papper med färg... inte så smakrik.

Jag unnade mig en liten promenad runt huset med kameran och fyndade en liten stackars blåklocka som trotsat frosten och en pense från förra året har börjat blomma. Ska inte de vara vårblommande? Sommaren har iof inte varit så varm så den har nog dilerium som allt annat. Min vita phlox har äntligen slagit ut, nu väntar jag bara på den sista som jag inte minns färgen på.

Tog en närbild på den lilla humlan i blomklasen, den blev inte direkt förtjust av min närhet och viftade vilt med benen och brummade lite.


 Nu ska jag göra mitt kvällste och se en film.


Hade bra

Av Ingela - 19 september 2008 23:21


Jodå det är samma size bara en underlig vinkel... Vad ska man nu sticka? Broders tofflor kanske?

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards