CrossCreekRapids

Alla inlägg under mars 2009

Av Ingela - 8 mars 2009 19:59

Vi har haft fullt upp hela helgen, mamma och H kom på fredagen som vanligt. Medans vi väntade så lekte jag och Gumman indianer. Vet inte vem som hade roligast, jag heller hon.

På lördagen hade vi fint väder, nollgradigt, nästan sol och vindstilla. Vi passade på att grilla lunch ute. Det blev korv med bröd och fläsk. Gumman hade fullt sjå att vänta tills vi fick en hyffsad glöd att grilla på.

Dricka lite juice medans vi väntar på eländet...

Det brann ju så fasligt. Korven blev bara svart. Vovven var också en sjåig väntare på grillningen. Det finns inget värre än att bara vänta på något gott.

Vovven har nu hunnit bli 14 bast och har inte fattat det än. Tyvärr. Det är hemskt att tala om för henne att nu är lekandet slut för annars dör du i en hjärtattack. Lite knölar har dykt upp här och där på henne, de flesta fettknölar som ökat i antal med stigande ålder men de försvinner lika plötsligt som de dykt upp. En del knölar är inte fettknölar och verkar dessutom inte försvinna. De blir dock inte större eller mindre och hon verkar inte heller ha ont av dem, tyvärr så misstänker jag ändå att hennes dagar är räknade med oss. 14 år för en hund är mycket... och sen märks det på henne nu då vi är ute en hel dag. Stelhet och träningsvärk dagen efter blir mer och mer. Sista sommaren kanske. Ska njuta varje dag med henne.


Jaja till något roligare eller rättare sagt jävligare. Fota ute  nu är inte så kul, vi har haft en vit tillvaro sen jesus gick i kortbyxor känns det som och motiven ser likadana ut allihop. Sen är mina camerabatterier inte av denna värld. Laddar dem, sätter de i cameran och går ut. Där indikerar den tomt batteri då jag slår på den och sen så stänker den av då jag fokuserar. Måste skaffa nya... bilder som kommer fram tills dess är nog tagna med mobilen. Sämre kvalla men i alla fall bilder.


Nu ska jag kika klart på Bones.

Av Ingela - 8 mars 2009 19:54



Av Ingela - 5 mars 2009 09:06

 Var in på min trädgårdssida Odla och satt fnissande vid datorn. Visst kliar det i fingrarna att börja men inte än på ett par månader här i alla fall.


Om du inte gjorde det redan i höstas, så städa växthuset och drivbänkarna nu och gör dem startklara. De tidigaste sådderna kanske kan göras redan i mitten på månaden om du har en s.k frostvakt i växthuset. Isolera vid behov med bubbelplast. En tunna med vatten kan också fungera som värmesamlare, liksom golv av stenmaterial.

Växthuset ligger då i en meter snö så ska jag ta mig dit eller rättare sagt vad som ska bli växthus så bör jag ha ett par kilo dynamit med mig eller en riktigt kraftig snöskottare. Frostvakt eller vattentunna är föga lönt då tempen på natten fortfarande kan gå ner till -20.


Hyacinterna som du har sparat från julgrupperna kan du också gräva ner i trädgårdslandet så fort tjälen gått ur jorden. De får samla kraft och förhoppningsvis blommar de igen nästa vår.

Gräva ner Hyacinterna? Ehhh, fram med dynamiten igen då, här är allt stenfruset, kälen ligger djup under snön... i maj kanske jag kan börja gräva.


Börja hålla koll på spirande rotogräs i rabatterna, de kommer upp fortare än du anar och ju snabbare du börjar rensa, desto lättare går det nu när de ännu är späda och jorden är porös och fuktig.

Här fick jag största skrattattacken. Ogräs? Knappast. Visst är de tåliga men inte tror jag de uppskattar snö och kyla. Jorden är allt annat än porös och fuktig, det säger "king-king" då man ska försöka gräva i bänkarna.

Nä, vårkrönikor i all ära och inspireras gör man men det stämmer som inte mot södra sverige. Här ligger vi minst en månad efter om inte två. Vi har egentligen en årstid till enligt min mening; senvinter. Det är någonstans mitt mellan vår och vinter. Soliga dagar med nollgradigt och kalla nätter. Den tiden gillar jag allra mest av hela året.

Pelargonerna står fortfarande i vinterdvala, har fått vatten en gång ska få igen nu snart. Nästa månad plockar jag fram dom för väckning.

Nä, nu ska jag gå ut och se om jag hittar någon blombänk att gräva lite i ;) 


Av Ingela - 4 mars 2009 19:05

P kom ut idag för att hjälpa Gubben med min bil. Vi åkte och skulle bogsera hem den då Gubben slutade, tänkte visa hur död den var och se, den jäveln startade på första försöket. Vilket åbäke till bil, den lever sitt eget skitliv och vill inte alls lyssna på mig. Undra när den ska börja svänga vänster då jag svänger höger? Bara en tidsfråga. Jag är så urbota less skitbilen så det finns inte. Jag vill ha en bättre bil!!! Hehe, nu blir jag arg för att skiten startar också. Att man aldrig blir nöjd men hur sjutton felsöker man något som fungerar?


Annars idag har vi varit ute, solen har skinit så man får passa på. Är inte direkt bortskämd med soltimmar här uppe på vintern. Fördelen är att man blir bortskämd på sommaren då det är ljust dygnet runt. Växterna växer som ogräs men ogräset växer ju i samma takt tyvärr...


Nu ska jag gå mordhota bilen och se om den fortfarande startar. Lär väl funka resten av veckan för att vara död på måndag.

Av Ingela - 3 mars 2009 22:02

Hade syjuntan idag och när jag skulle åka hem startar inte min jävla skitbil. Så ovanligt. Inte ett klick inte något över huvud taget. Lämnade bilen där, mamma skjutsade hem mig. Åker och hämtar aset i morgon då Gubben slutar, bogsering hem alltså. Skitkul...

Nu ska jag gå sova! 

Pip, pip, pip, pipbil!!!

Av Ingela - 3 mars 2009 07:50

Jag älskar snön, säger jag nått annat så ljuger jag men nu tycker till och med jag att det får vara bra. Nu är vi inne på andra snödagen här. Sen igår har det kommit ca 5cm. Då ska vi inte heller glömma all snö som har kommit tidigare också. Måste verkligen ut och mäta skiten...

Tur vi inte har så himla kallt längre så det går då i alla fall vara ute.


Igår var vi ute i snöstormen mest hela dagen, tog en sväng med fyrhjulingen och hälsade på hos grannen. Gumman har fått en liten snöför av H som hon går och skjuter hela tiden. Tänk om hon gillade att skotta snö sen när hon blir äldre också.

Idag har jag inte bestämt vad som ska hända, har funderat på åka till jobbet en sväng och börja fundera över vad som ska göras efter lovet. Får se när Gumman vaknar, blir det lika sent som igår så vet jag inte. Då vaknade hon halv tio!

Nä göra något nyttigt tills hon vaknar.

Av Ingela - 1 mars 2009 20:32

Vad har då dagen erbjudit? Inte mycket, vi har varit ute hela förmiddagen. Solen var inte framme och det var inte speciellt varmt heller. -8 och råkallt. Susanne och två barn var hit, A åkte skidor med H. Fyra kilometer avverkade dom, snyggt jobbat A! Lite korvgrillning i kylan blev det också.


På eftermiddagen blev det endast palttillverkning och flygning på simulatorn. Gumman blev riktigt haj på stiga och sjunka. Själv är man helkass fortfarande, blev slagen av Gumman 2 år... hon kraschade minst av alla. Kanske beror det på att hon bara behärskar spak 1 ännu. Själv ska man trixa och fixa på flygning 1. Inte smart...


Hoppas på fint väder i veckan då jag är ledig men med min tur är det antingen snöstorm eller snorkallt. Bara ta en dag i taget. Hade tänkt in till stan i morgon, fixa lite på jobbet trots ledighet och sen shoppa lite saker som behövs. Gumman ska följa med, funkar fint då jag inte har elever.


Nu ska jag se Bones klart.

Presentation


Här skriver jag om våran vardag, djuren och mina ljuva orkidéer.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skriv i gästboken!

Besökare

Totalt antal besökare:
Denna månad:
Idag:

Sidor jag gillar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Virka!

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards